Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Spartanen herdenken clubicoon Pim Doesburg

Spartanen herdenken clubicoon Pim Doesburg

Gepubliceerd: Donderdag 19 november 2020 17:32

Pim Doesburg, een icoon voor veel Sparta-supporters is deze week op 77-jarige leeftijd overleden. De Rotterdammer speelde voor Sparta en PSV maar liefst 687 wedstrijden in de eredivisie, daarmee is hij een recordhouder.

Hij begon in 1962 bij Sparta, de club waarmee Doesburg in 1966 de KNVB-beker won. “Pim was niet alleen een keeper maar ook een icoon voor de club, hij was zo gedreven. Als er een doelpunt tegen Sparta was, was het nooit zijn schuld, maar altijd die van de verdedigers”, vertelt een fanatieke Spartaan. Doesburg kwam acht keer in actie voor het Nederlands elftal.

Aanstaande zondag speelt Sparta tegen ADO Den Haag. Voor die wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen voor de ‘grootste doelman’ uit de geschiedenis van de Rotterdamse club.

Meer Spartanen staan stil bij het overlijden van Doesburg. Bekijk onze video hieronder:


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services