Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Sloopplan Carnisse zet verhoudingen NPRZ op scherp

Sloopplan Carnisse zet verhoudingen NPRZ op scherp

Gepubliceerd: Maandag 08 april 2019 12:03

De gemeente Rotterdam heeft plannen om 169 woningen aan de Texelsestraat in Carnisse te slopen. Woonbron moet dit miljoenenproject zelf betalen, maar de woningcorporatie weigert dit, blijkt uit interne stukken in handen van Vers Beton en Investico. Dit conflict binnen het Nationaal Programma Rotterdam Zuid dreigt een bom te leggen onder het grootste stadsvernieuwingsproject van Nederland.

De woningen aan de Texelsestraat zijn particulier eigendom. De eigenaren moeten worden uitgekocht. De corporatie sloopt en moet de grond vervolgens uitgeven aan een projectontwikkelaar die er 51 eengezinswoningen voor terug bouwt. De nettokosten voor de woningcorporatie lopen uiteen van 10 tot 30 miljoen. Dat betekent voor Woonbron een verlies van twee tot zes ton per nieuwbouwwoning. De kosten liggen hiermee hoger dan eerst was berekend.

Het conflict is voorgelegd aan de landelijke Commissie Dekker, die werd aangesteld na invoering van de nieuwe woningwet in 2015. Ook debatteert de gemeenteraad donderdag over het NPRZ en het Rotterdamse woonbeleid. Lees verder op Vers Beton.

Investico, OPEN Rotterdam en Vers Beton deden onderzoek naar het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, het grootste stedelijke vernieuwingsproject van Nederland. Op woensdag en donderdag zie je bij OPEN Rotterdam hoe de bewoners van Carnisse nu wonen en de toekomst tegemoet zien.

(Foto: Katarina Jazbec)Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services