Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Sloopkogel door Tweebosbuurt: bewoners boos en verdrietig

Sloopkogel door Tweebosbuurt: bewoners boos en verdrietig

Gepubliceerd: Donderdag 29 november 2018 17:55

“Ik woon al ruim 80 jaar in deze buurt en ik heb nooit ergens last van gehad. Geen gevallen tegeltjes of rollende knikkers.” 

Vastberaden verzamelde donderdagochtend vroeg een grote groep van de Tweebosbuurt bewoners zich in de wijk. Samen gingen ze naar het stadhuis toe, om te luisteren naar het besluit van de gemeenteraad over de sloop van de Tweebosbuurt. Er is ruim vier uur vergaderd en gedebatteerd over de sloop. Na een stemming is de sloop uiteindelijk door 33 van de 44 aanwezige raadsleden goedgekeurd. De bewoners van de Tweebosbuurt waren erg teleurgesteld over het besluit.

Achteraf hing er veel emotie in de groep. Ook onder politici kwam er in gesprek met bewoners achteraf boosheid en verdriet naar boven. “Dit besluit gaat ernstige gevolgen hebben voor de bewoners en dat is gewoon harteloos“, aldus Burak Yildiz, burgerraadslid van de SP.

De Tweebosbuurters hebben voor de komende tijd nog de mogelijkheid om naar de rechtbank te stappen. “Wij zullen ons niet uit de wijk laten jagen, en wij gaan door!” aldus de bewoners.

Bekijk vrijdag de reportage waarin we meegaan met de bewoners.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services