Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Slijter brengt Kaapverdische grog naar Rotterdam

Donderdag 22 december 2016 18:06

Slijter brengt Kaapverdische grog naar Rotterdam

Wat jenever is voor Nederland is grog voor Kaapverdië. Rotterdamse ondernemer Mario Duarte Lopes brengt Kaapverdische rum in Rotterdam op de markt.


Rotterdamse slijter Mario Duarte Lopes verkoopt rum die al honderd jaar door zijn familie wordt gemaakt. De rum, die gemaakt wordt volgens familierecept, werd tot voor kort alleen in Kaapverdië verkocht. Mario heeft het nu naar Rotterdam gehaald. En met succes!

Grog is een witte rum die gemaakt wordt van suikerriet en is Kaapverdiaans erfgoed. Mits het goed gemaakt wordt! Duarte Lopes wilde zich onderscheiden van de zelfstokers die niet volgens de regelgeving stoken. “Er is veel discussie over wat nou goede grog is”, aldus zijn partner Alice Fortes. Hij heeft daarom een opleiding gedaan en houdt zich netjes aan alle regels om echte grog te maken. Zijn grog is dan ook officieel goedgekeurd.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services