Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Slecht ter been, maar toch hardlopen bij Rotterdam Atletiek

Slecht ter been, maar toch hardlopen bij Rotterdam Atletiek

Gepubliceerd: Woensdag 17 april 2019 17:21

Rotterdam Atletiek was het decor van een bijzonder kampioenschap. Daar vond het NK RaceRunning plaats, een sport speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.

‘RaceRunning’ is speciaal bedacht voor mensen die niet goed kunnen lopen of rennen. Door een speciale loopfiets kunnen ze toch sporten waardoor ze hun conditie en beenspieren kunnen trainen. Ideaal voor Kevin die in het dagelijks leven in een rolstoel zit en ervan geniet om mee te doen met de NK RaceRunning: “Omdat ik lekker aan het bewegen en lopen ben”, vertelt hij. “Daarnaast is het gezellig.”

Bij het NK RaceRunning strijden de jongens en meiden om wie het snelst is op de loopfiets. Het was pas de vierde keer dat het kampioenschap georganiseerd wordt. Toch wordt er nu al geprobeerd er een paralympische sport van te maken.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services