Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
School op Zuid: Gelijke kansen voor alle peuters?

School op Zuid: Gelijke kansen voor alle peuters?

Gepubliceerd: Maandag 11 mei 2020 17:14

In vidcastserie School op Zuid praat Karim Amghar, bekend van televisieprogramma Karim Pakt Zijn Kans, met leraren, ouders en andere betrokkenen, over kansenongelijkheid in het Rotterdamse onderwijs.

In aflevering 3 schuiven Pauline Slot, onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, Anja de Rooij, manager Het Jonge Kind bij CED-Groep en René Segers-Hoogendoorn, directeur van Peuter & Co aan. 

In een rapport van de Onderwijsinspectie uit 2019 staat dat Rotterdam ruim 15.000 twee- en driejarige peuters telt. Volgens het Centrum voor Jeugd en Gezin komt ruim een derde van deze kinderen in aanmerking voor extra uren spelen en leren. Is de voorschoolse educatie voor deze zogenoemde doelgroeppeuters een manier om kansenongelijkheid tegen te gaan?

School op Zuid is een samenwerking van OPEN Rotterdam en Vers Beton en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Meer lezen over kansenongelijkheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs? Kijk dan op VersBeton.nl.

Beluister hier de podcast:Kijk je liever mee? Dan is hier de vidcast:School op Zuid is een samenwerking van OPEN Rotterdam en Vers Beton en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Meer lezen over de dagprogrammering op basisscholen op Rotterdam Zuid. Kijk dan op VersBeton.nl.

Foto: Hilde SpeetMeer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services