Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Rotterdamse Van Oudenaarden voor vierde keer Nederlands Kampioen karate

Rotterdamse Van Oudenaarden voor vierde keer Nederlands Kampioen karate

Gepubliceerd: Vrijdag 08 december 2017 09:19

Rotterdam heeft er een topsporttalent bij. Melissa van Oudenaarden werd onlangs voor de vierde keer Nederlands Kampioen karate. De 16-jarige, die uitkomt voor Sportvereniging Unity99 in Zevenkamp, is de beste in de klasse onder de 18 jaar en min 59 kilo.

Enkele seconden voor tijd stond Van Oudenaarden nog op verlies. “En toen maakte ik die trap en dacht ‘yes!’. Ik keek op de klok: 1 seconde, naar achteren stappen en klaar.” Het winnen van de nationale titel past in de lijn van haar ontwikkeling. Van Oudenaarden wil dolgraag naar de Olympische Jeugdspelen van 2018 in Buenos Aires. Als ze in juli de finale bereikt van het kwalificatietoernooi in Kroatië kan het ticket geboekt worden.

De Rotterdamse staat bekend om haar doorzettingsvermogen. Dit seizoen teisterde een enkelblessure haar, waardoor ze zich niet plaatste voor het jeugd-EK in Sochi in februari. Maar ze liet zich niet uit het veld slaan en gaat de komende maanden vol aan de bak. En ook voor de periode daarna heeft ze torenhoge ambities: “De echte Olympische Spelen bereiken en sowieso de eerste plek op het grote EK en WK.”Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services