Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Rotterdamse politici zetten zich in voor meer vrouwen in de politiek

Rotterdamse politici zetten zich in voor meer vrouwen in de politiek

Gepubliceerd: Woensdag 24 oktober 2018 17:00

De stichting ‘Meer Vrouwen in de Politiek’ organiseerde 12 oktober in het bibliotheektheater in Rotterdam Centrum een bijeenkomst om vrouwen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de politiek.

Het evenement was succesvol. Rond de 90 vrouwen hebben met veel interesse deelgenomen. Rotterdamse politici zoals de raadsleden Chantal Zeegers (D66), Duygu Yildirim (PvdA), Aafjes-van Aalst (Leefbaar Rotterdam), Oana de Visser-Baicu (VVD) van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en Djenabou Diallo (NIDA) van wijkraad Bloemhof (Feijenoord) waren aanwezig. Zij vertelden over het belang van vrouwen in de politiek, waarom zij actief zijn in de politiek en welke weg ze daarvoor hebben bewandeld.

Een mooi resultaat van de bijeenkomst is dat er een whatsapp-groep in het leven is geroepen door Lies Roest, fractievoorzitter GroenLinks in Rotterdam, om de vrouwen in de gemeenteraad te motiveren elkaar meer te steunen. Verschillende vrouwen hebben naar aanleiding van deze bijeenkomst besloten lid te worden van een politieke partij.

Verder is onze reporter Angelica meegegaan met politica Dieudonnee Penning van de Gebiedscommissie Prins-Alexander. Het bijzondere van deze commissie is dat het voor tweederde uit vrouwen bestaat.

Na de landelijke verkiezingen van dit jaar is gebleken dat maar 34% van de raadsleden vrouw is. In Rotterdam is 15 van de 45 gemeenteraadsleden vrouw, dat is 33%. Het aandeel vrouwen van kleur in de Rotterdamse raad is 4%. De stichting ‘Meer Vrouwen in de Politiek’ streeft ernaar om dat aandeel te laten stijgen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services