Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Rotterdamse helden van USAR vertrekken naar Beiroet voor noodhulp

Rotterdamse helden van USAR vertrekken naar Beiroet voor noodhulp

Gepubliceerd: Zondag 09 augustus 2020 11:44

Een aantal Rotterdamse helden van USAR (Urban Search and Rescue Team) vertrokken 5 augustus uit Nederland om mensen te helpen uit de getroffen stad Beiroet in Libanon. Op 4 augustus vonden er twee bomexplosies plaats in de haven van Beiroet wat een enorme ravage heeft aangericht in de stad. Het reddingsteam is op pad gestuurd om eventuele lichamen uit het puin te halen.

Na verzoek van Libanon voor internationale bijstand heeft minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking opdracht tot inzet gegeven. “Het team uit 64 man en 8 speurhonden is gevraagd om te zorgen dat de reddingsoperaties zo efficiënt mogelijk worden gedaan”, vertelt USAR op de hun website.

"We hebben alleen auto's en benzine nodig, verder zijn we helemaal zelfvoorzienend en kunnen we daar dus tien dagen lang mensen helpen”, vertelt Marcel van Vught, woordvoerder van USAR. Prioriteit nummer is het zoeken naar mensen onder het puin.

De missie zal volgens woordvoerder Thomas Aling volledig coronaproof verlopen. “Het team is voordat het vertrok getest op corona. Dat betekent dat zij veilig kunnen vertrekken naar Beiroet. Het reddingsteam draagt handschoenen en mondkapjes om veilig te werk te gaan.”Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services