Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Rotterdammers over het Rotterdams Klimaatakkoord

Rotterdammers over het Rotterdams Klimaatakkoord

Gepubliceerd: Donderdag 25 juli 2019 12:02

In de eerste aflevering peilden wij hoe bewust de Rotterdammer is van de klimaatverandering. In de tweede aflevering onderzochten wij in hoeverre Rotterdammers bezig zijn met het afremmen van de toenemende klimaatverandering. In deze derde, en tevens laatste aflevering, gaan wij in op het Rotterdams Klimaatakkoord en de onderwerpen van de klimaattafels.Hoe klimaatvriendelijk is de mobiliteit in de stad? De één vindt het tien keer niks, terwijl de ander er geen problemen mee heeft. Een student van de Erasmus Universiteit heeft er een duidelijke mening over: “Geen auto’s meer in de binnenstad. Ik denk dat het goed te doen is, want er is openbaar vervoer. Het ov is goed geregeld in onze stad”. Een voetganger in Delfshaven voegt daaraan toe: “En meer op de fiets!”. 

Iedereen is het ermee eens dat het een positieve werking zal hebben op het klimaat, als alle huishoudens klimaatneutraal zouden worden. “Geen aardgassen, maar stadsverwarming en energie opwekken via zonnepanelen”, zijn oplossingen die genoemd werden. Voor een voetganger was er echter wel een zorg: “Het moet wel financieel haalbaar zijn voor iedereen, het leven moet niet onbetaalbaar worden”.

Klimaatakkoord
Gemeente Rotterdam wil in samenwerking met Rotterdamse bedrijven en partners een een Rotterdams klimaatakkoord te sluiten. In een reeks straatinterviews en online polls brengen we in kaart hoe Rotterdammers kijken naar het project. 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Deel jouw ervaringen en oplossingen via Instagram!Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services