Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Rotterdammers creëren hun eigen droomstraten

Donderdag 16 juli 2015 16:43

Rotterdammers creëren hun eigen droomstraten

Rotterdam heeft weer een primeur in Nederland: het creëren van droomstraten! Inwoners gaan experimenteren om hun straat naar hun wensen te herinrichten. Onder andere worden de auto’s een maand lang uit de straten geweerd. Met het project wil de Gemeente Rotterdam meer draagkrachtige gezinnen in de stad.

Gezinnen kiezen voornamelijk voor de gemakken van de stad, maar vinden het ook belangrijk om ruim te kunnen wonen en een goede school en buiten speelruimte voor hun kinderen in de buurt te hebben.  Om dit te bereiken gaat de gemeente samenwerken met de bewoners, investeerders, corporaties en ondernemers.

Voornamelijk de wijken rondom het centrum worden aangepakt: Nieuw-Crooswijk, Liskwartier, Kralingen-West, Kop van Zuid-Entrepot en Katendrecht.

Om de meningen van de Rotterdammers te peilen stellen wij bij Oostplein de vraag: Wat is jouw droomstraat? 
 

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services