Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Rotterdammers aan het roer van eco-resort in Kaapverdië

Rotterdammers aan het roer van eco-resort in Kaapverdië

Gepubliceerd: Dinsdag 22 januari 2019 14:52

Alcides da Graça en Alice Fortes, twee Rotterdamse Kaapverdianen, gaan een bijzondere uitdaging aan. Zij nemen het roer over van duurzaam resort Casa Tambor in Kaapverdië. Dit resort is bekend van realitysoap ‘Helemaal het einde!’ dat op RTL4 te zien was. Het resort werd tijdens dit programma gerealiseerd door de gezinnen Beerens en Molenaar. Alcides en Alice nemen nu het stokje over en gaan het resort verder ontwikkelen vanuit de visie van de oprichters.

Voor Alcides en Alice is dit avontuur op Kaapverdië en droom die uitkomt. “Met dit project is de cirkel is voor mij rond. Onze ouders kwamen naar Nederland en nu kunnen wij als tweede generatie iets teruggeven, meehelpen Kaapverdië verder op te bouwen en dan vooral binnen de snelst groeiende sector: toerisme! Wij richten ons op duurzame eco-toerisme en helpen daarbij ook meteen de locals in het kader van #supportthelocals”, aldus Alice. “De kracht van samen maakt één. De mogelijkheid om vanuit mijn kennis, netwerk en expertise een lang gekoesterde droom te verwezenlijken is voor mij een enorme drijfveer”, voegt Alcides toe. De Rotterdamse ondernemers hebben allebei hun sporen verdiend in zowel de zakelijke dienstverlening als binnen de culturele en creatieve sector. Tevens zijn ze altijd erg actief geweest voor de Kaapverdiaanse gemeenschap in Nederland.

Casa Tambor is een duurzaam mini-resort dat is opgebouwd met huisjes gemaakt van zeecontainers. Alcides en Alice willen veel gaan samenwerken met lokale kunstenaars en artiesten. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk met lokale producten gewerkt, net als tijdens het bouwen van het vakantieresort.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services