Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Rotterdam Zuid, van boerenzij tot smeltkroes

Rotterdam Zuid, van boerenzij tot smeltkroes

Gepubliceerd: Vrijdag 22 maart 2019 14:06

De gemeente Rotterdam vertelt in de serie 'Rotterdam Zuid, van boerenzij tot smeltkroes' het verhaal hoe zes wijken in Rotterdam Zuid tot ontwikkeling kwamen. Het gaat onder meer over de bijzondere gebouwen, straten, pleinen, dijken en havenbekkens met verhalen van bewoners. 'Rotterdam Zuid, van boerenzij tot smeltkroes' is gebaseerd op de serie Cultuurhistorische Verkenningen over vooroorlogse wijken in Rotterdam Zuid.

Aflevering 7
Film over de geschiedenis van Charlois en bijzondere plekken en gebouwen. Ontdek de diversiteit van Charlois en luister naar het verhaal over de renovatie van de Maastunnel.  

Aflevering 6
Film over de bijzondere ontstaansgeschiedenis en kenmerken van de wijk Carnisse met een eigen stedenbouw en architectuur. Met het verhaal van de experts en de verhalen van bewoners. 

Aflevering 5
Film over de cultuurhistorie van de Afrikaanderwijk. Over de bebouwing, de betekenis van de geschiedenis en de waardering van bewoners voor bijvoorbeeld het Afrikaanderplein en de wijk zelf. 

Aflevering 4
Film over de historische achtergronden van de wijk Hillesluis, met plekken als de Beijerlandselaan, de Groene Hilledijk, de Riederbuurt en de vroegere Laantjes. 

Aflevering 3
Film over de historische achtergronden van de wijk Tarwewijk.
 
Aflevering 2
Film over de geschiedenis van de wijk Bloemhof, met bijzondere plekken en gebouwen zoals het Patrimoniumshof en de Kiefhoek. 

Aflevering 1
De eerste extra lange aflevering van 'Rotterdam Zuid, van boerenzij tot smeltkroes'.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services