Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Rotterdam Snapshots

Rotterdam Snapshots

Gepubliceerd: Maandag 09 januari 2017 10:57

De serie Rotterdam Snapshots bestaat uit 8 korte snapshots van verschillende fotografen die hun passie voor fotografie en hun liefde voor Rotterdam illustreren met muziekfragmenten, interviews en hun portretten van mens en stad.

Rotterdam Photo gaat een dag mee op pad met de desbetreffende fotograaf, van jonge hond tot oude rot, en neemt een kijkje in de keuken: welke keuzes maakt hij/zij en welke plek neemt Rotterdam voor ze in?

De fotografen begeven zich dagelijks tussen de verschillende  grootstedelijke subculturen die de stad rijk is maar hoe beïnvloedt dit het uiteindelijke resultaat: de foto en het gehele oeuvre van de beeldmaker? Van voorbereiding, tot locatie check, van fotoshoot tot de post edit, Rotterdam Photo laat je de Maasstad door een andere lens zien.

Aflevering 8 - Stacii Samidin
In deze aflevering van Rotterdam Snapshots volgen we Rotterdammer in hart en ziel Stacii Samidin, die de poëzie van de fotografische ambacht vindt in zijn analoge camera. Zijn streven om een eerlijk en oprecht beeld te geven is te zien in zijn projecten over ‘societies’ waarvoor hij groepen fotografeert die volgens hem aan de rand van de samenleving worden geplaatst. Zijn werk noemt hij een directe weerspiegeling van hemzelf, en zijn fotografie weerspiegelt waar hij zelf vandaan komt.
Aflevering 7 - Rick Arnold
In deze aflevering van Rotterdam Snapshots nemen we een kijkje naar hoe portretfotograaf Rick Arnold in zijn foto’s speelt met de kracht van suggestie. Na jarenlang succesvol commercieel en mode fotograaf te zijn geweest besloot hij de gelikte shots van kopjes koffie zat te zijn en het roer om te gooien. Met een voorliefde voor vergane glorie, het ouderwetse, onaangeraakte Rotterdam en zijn sterke focus op regie laat hij in zijn portretten de ‘achterkant’ van mensen zien.Aflevering 6 - Peter de Krom
Peter de Krom staat bekend om zijn droge en ietwat onverklaarbare fotografie. Want zijn die bijzondere momenten waarin hij de ‘condition humaine’ van de Hoekenees vastlegt nou geënsceneerd of niet?
Maar deze fotograaf heeft een ijzeren geduld. Hij zoekt, wacht en volgt het juiste moment, totdat deze zich voordoet voor zijn camera waardoor hij een portret schets van het verband tussen de individu, het landschap en de samenleving.

 

Aflevering 5 - London Loy
Fotograaf London Loy, trots oud Noordenaar,vertelt over zijn eclectische fotowerk voor o.a. Gers en Losse Veters maar ook over zijn vrije werk waar hiphop als grote inspiratiebron dient . Zoals Oldies waar hij hoog bejaarden voor het eerst naar hiphop laat luisteren en dat vastlegd. Maar deze succesvolle, ondernemende autodidact en smulpaap verdiept zich recentelijk het meest in food fotografie, waar hij geheel zijn eigen draai aan geeft.Aflevering 4 - Sarojini Lewis
In deze aflevering van Rotterdam Snapshots nemen we je mee naar India, waar kunstenares en fotograaf Sarojini Lewis in 2015 naartoe verhuisde. Het thema identiteit speelt een rol in alle werken die Sarojini maakt, zo onderzoekt ze bijvoorbeeld archief foto’s die gemaakt zijn tijdens de migratieroute van India naar Suriname en vervolgens naar Nederland. Ze vergelijkt haar eigen migratieroute met objecten die ze in het dagelijks leven vindt en in haar werk is het maken van associatieve verbanden heel belangrijk.

 
 
Aflevering 3 - Mark van Hattem
In deze aflevering van Rotterdam Snapshots laat Mark van Hattem, landschapsfotograaf en historicus, ons zien hoe hij analoge technieken gebruikt om bizarre samenkomsten van het heden en verleden te verbeelden. Hij zoekt naar archetypes en bevraagt hoe men naar landschappen kijkt. Hij gebruikt 19e-eeuwse afdruktechnieken niet zozeer om het verhaal van een landschap te vertellen, maar om een gevoel over te brengen dat gebaseerd is op wat plekken met zijn verbeelding doen, omdat hij de geschiedenis ervan kent.Aflevering 2 - Pim Top
In deze aflevering van Rotterdam Snapshots vertelt de Rotterdamse fotograaf Pim Top over hoe je als fotograaf het schildersoog kan volgen. Spelend met uitsnedes en verschillende perspectieven, laat hij je als fotograaf een hele andere manier van kijken door fotografie ervaren.Aflevering 1 - Dimitri Hakke
In deze eerste aflevering van Rotterdam Snapshots neemt de Rotterdamse concertfotograaf Dimitri Hakke je mee naar één van zijn favoriete locaties in de binnenstad: Rotown. Op de plek waar hij zijn passie voor popmuziek en fotografie ontdekte vertelt hij meer over waarom deze combinatie in zijn werk zo bijzonder voor hem is.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services