Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Rotterdam geeft raad; zet armoede en volkswijken op de Haagse agenda!

Rotterdam geeft raad; zet armoede en volkswijken op de Haagse agenda!

Gepubliceerd: Vrijdag 12 februari 2021 16:12

Over een paar weken is het weer zover en mogen we gaan stemmen voor een nieuw parlement. Ondanks dat veel kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen uit Amsterdam en Den Haag komen, wagen ook Rotterdamse politici een poging om een blauwe zetel te bemachtigen.

Rotterdamse raad
In hoeverre kunnen deze Rotterdammers, als ze in de Kamer komen, typische Rotterdamse thema’s en problemen op de agenda zetten op het Binnenhof? Maar vooral: Wat geven Rotterdammers mee met de kandidaat?

Rotterdamse thema’s
In Rotterdam geeft raad praten we, aan de hand van een of meerdere thema’s, met een Rotterdamse kandidaat voor de Tweede kamer over de weg naar het Binnenhof en waarbij Rotterdammers direct advies kunnen geven aan de kandidaat, om Rotterdam en Rotterdamse thema’s op de agenda te zetten in de Tweede kamer.

Aandacht voor armoedebestrijding en volkswijken
In de eerste aflevering spreken we met Stephan van Baarle, nu nog raadslid en fractievoorzitter van DENK, en de nummer 3 op de kandidatenlijst voor de Kamer. We ontmoeten Stephan in de Afrikaanderwijk, waar DENK veel stemmen heeft weten te winnen tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Stephan zet zich onder andere in voor armoedebestrijding, volkshuisvesting en strijdt tegen discriminatie en uitsluiting. En dat zien Rotterdammers graag terug in de Tweede Kamer. “Ik zou hem willen adviseren om niet alleen naar geldstromen te kijken maar vooral naar de menselijke verhalen.”


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter SnapchatDeel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services