Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Rotterdam Centraal krijgt hoofdrol in dansfilm

Rotterdam Centraal krijgt hoofdrol in dansfilm

Gepubliceerd: Vrijdag 31 mei 2019 15:30

Filmmaakster Monica Ruiz onderzoekt in de korte film 'Symfonie van het Lichaam' de grens tussen het denkvermogen en het gevoel. In de film vertolkt station Rotterdam Centraal een hoofdrol. Twee Spaanse artiesten interpreteren hun contact met de ruimte in dans en muziek.

‘Symfonie van het Lichaam’ is een korte dansfilm (17 minuten) over architectuur van Monica Ruiz met flamencodanser Eduardo Guerrero en zanger en saxofonist Antonio Lizana op het station Rotterdam Centraal. Het is een ode aan het vermogen van het lichaam om ruimte te claimen in de overdonderende architectuur van Rotterdam.

De film zal op vrijdag 14 juni te zien zijn in het oude postkantoor op de Coolsingel. De première van de film is een onderdeel van het officiële programma van de Rotterdam Architectuur Maand. Het wordt een feestelijk evenement met een gesprek met onder andere Jan Benthem, een architect die zijn steentje heeft bijgedragen bij het realiseren van Rotterdam Centraal  en live optredens van de artiesten uit de film.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services