Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Protestmars tegen armoede in Rotterdam Centrum

Protestmars tegen armoede in Rotterdam Centrum

Gepubliceerd: Zondag 11 maart 2018 13:51

De Rotterdamse Sociale Alliantie is de actiegroep Rotterdam Armoedevrij gestart. De actiegroep heeft de protestmars tegen armoede georganiseerd met het doel zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.De protestmars is opgezet door het Actiecomité Rotterdam Armoedevrij. Hans Goosen van dit actiecomité heeft een verklaring voor het feit dat arme mensen minder stemmen: “Arme mensen stemmen niet meer, omdat ze het nut er niet van in zien. Ze kunnen het nut er wel van zien als nu een aantal partijen iets aan hun problemen wil gaan doen”. Deze plannen zijn vastgelegd in een manifest opgesteld door de Rotterdamse Sociale Alliantie (Rosa), waar Actiecomité Rotterdam Armoedevrij een onderdeel van is. In het manifest staan 40 punten voor een nieuw armoedebeleid. 12 politieke partijen hebben zich daarachter geschaard.

De Rotterdammers die meelopen met de protestmars doen dat om verschillende redenen: “Ik vind het thema erg belangrijk. Ik vind dat er meer zorg moet komen voor de mensen die lijden onder de armoede”, vertelt één van de demonstranten. Voor een andere demonstrant is de woningbouw belangrijk: “Als je ziet hoe de laatste tijd de sociale woningbouw is uitverkocht. Als je geen middeninkomen hebt dan kun je eigenlijk wel de rechter Maasoever af, want dat is te duur”.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services