Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Partijen beloven nieuwe energie in coalitieakkoord

Partijen beloven nieuwe energie in coalitieakkoord

Gepubliceerd: Dinsdag 26 juni 2018 17:53

VVD, Groenlinks, PvdA, D66, CDA en ChristenUnie/SGP hebben het coalitieakkoord "Nieuwe energie voor Rotterdam" gepresenteerd. Ze deden dit niet op het stadhuis, maar op het Noordereiland. De partijen wilden een informele setting en een symbolische plek. “Deze plek verbindt noord en zuid en is de eerste plek die onder water zal staan als we niets doen aan het klimaat”, aldus een woordvoerder.

De energietransitie is een belangrijke peiler in het nieuwe coalitieakkoord voor 2018-2022. Maar ook wonen, armoede en laaggeletterdheid zijn belangrijke thema's. Rotterdam krijgt tien wethouders, twee voor de grote partijen en een voor het CDA en een deeltijdbestuurder voor ChristenUnie/SGP.

De kandidaat-wethouders zijn al door de verschillende partijen voorgesteld. Bas Kurvers en Bert Wijbenga zijn de kandidaat-wethouders voor de VVD. Lijsttrekker Said Kasmi en zittend wethouder Adriaan Visser zijn voorgedragen door de D66. Barbara Kathman is samen met Richard Moti kandidaat-wethouder voor de PvdA. Moti was eerder tussen 2013 en 2014 wethouder van Financiën in Rotterdam. Judith Bokhove en Arno Bokhove zijn door GroenLinks naar voren geschoven. Sven de Lange vertegenwoordigt het CDA en Michiel Grauss wordt de eerste wethouder van ChristenUnie-SGP ooit in de Rotterdamse raad.

Bekijk hier de ondertekening van het coalitieakkoord 2018-2020:Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services