Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Paralympisch powerlifter Melaica gaat voor goud in Tokio

Paralympisch powerlifter Melaica gaat voor goud in Tokio

Gepubliceerd: Dinsdag 11 februari 2020 17:41

Melaica Tuinfort is Paralympisch powerlifter. Ze won onder meer de bronzen medaille tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Dit jaar wil ze meedoen aan de Spelen in Tokyo met als doel 140 kilo te gaan liften.

“Bij het bankdrukken lig je op een bank en dan ga je zoveel mogelijk gewicht proberen te drukken”, legt Melaica uit. “Mijn leven is nu best wel hectisch. Ik ben nu heel veel aan het trainen. Ik doe daarnaast ook nog een studie. Dus die twee moet ik met elkaar combineren”, vertelt de atlete. “Ik heb als doel de Paralympische Spelen in Tokyo. Over twee weken heb ik mijn eerste wereldkampioenschap in Engeland. Daar moet ik laten zien dat ik kans maak om naar Tokyo te gaan. Over twee maanden moet ik me definitief plaatsen.”

Die plaatsing geeft haar ook een financiële compensatie vanuit NOC*NSF om in de reiskosten en dergelijke te voorzien. In haar powerlift carrière wordt ze steevast gesteund door haar broer Farano. “Ik ben zeker trots op mijn zus. Ondanks alle dingen die zij meemaakt, blijft ze gewoon doorvechten”, vertelt hij. “Ik ondersteun haar door soms met haar mee te gaan naar trainingen. Ik breng of haal haar op van Schiphol. Ik steun haar in woorden of fysieke middelen. Ik heb vorig jaar haar ticket betaald om naar Dubai te gaan. Dat soort dingen”, vertelt hij. “De bronzen medaille in Rio was een droom die uitkwam, maar nu ga ik voor goud in Tokyo”, besluit Melaica.


De Havenloods ging ook langs bij de sportieve Melaica. Zij schreven daar dit artikel over.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services