Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Over OPEN Rotterdam

Over OPEN Rotterdam

Gepubliceerd: Donderdag 07 september 2017 15:21

Jouw Rotterdamste nieuws
OPEN Rotterdam is de professionele, journalistiek onafhankelijke, lokale omroep van, voor en door ALLE Rotterdammers. OPEN Rotterdam kent de stad, is net zo divers als de stad en zit diep in de haarvaten van de Rotterdamse samenleving.

OPEN Rotterdam is vanaf 2013 de lokale publieke omroep van Rotterdam en werkt samen met de Rotterdammers aan hyperlokale journalistieke nieuwsverhalen. 

Met een jong en kleurrijk team voegt OPEN Rotterdam Rotterdamse nieuwsverhalen toe aan het bestaande nieuwslandschap. Dagelijks worden de verhalen gepubliceerd op de website en social media en uitgezonden in het Rotterdamse tv-magazine, 010nu. OPEN Rotterdam wil Rotterdammers verbinden en een partner voor de stad zijn. 

Onze redactie maakt niet alleen reportages maar stuurt ook regelmatig vloggers op pad. De vloggers nemen je mee naar het Rotterdamse uitgaansleven, interessante evenementen en de leukste festivals.
OPEN Rotterdam leidt ook Rotterdamse mediatalenten op om als mobiele reporters in hun eigen wijken het Rotterdamse nieuws zichtbaar te maken voor alle Rotterdammers. Het eerste MoRe team is sinds zomer 2017 actief in Prins Alexander. 

OPEN Rotterdam werkt volgens het principe van de constructieve journalistiek en hanteert de ‘video en digital first' strategie. OPEN Rotterdam weet zich te verhouden tot de ontwikkelingen in de stad, het medialandschap, techniek en mediagebruik van de Rotterdammers.

Waar te zien en volgen
OPEN Rotterdam heeft twee tv-kanalen en een radiokanaal waarop FunX uitzendt. Verder publiceren wij uiteraard ook uit via YouTube en de verschillende social media kanalen als Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat. OPEN Rotterdam ziet deze online kanalen als volwaardige mediakanalen en niet als ondersteunende marketingtools. Via onze website en app (te downloaden in de app store) kan je live meekijken of op een later moment terugkijken. Helemaal anno nu: op tv, online, livestream en on demand. 

Gedragen door de stad
Het bestuur van OPEN Rotterdam is een gemêleerd gezelschap van mediaondernemers, financiele kenners en communicatiespecialisten, allemaal met hart voor de stad. Daarnaast heeft OPEN Rotterdam een Programmabeleid Bepalend Orgaan met leden uit verschillende geledingen uit de stad zoals zorg, ondernemerschap, duurzaamheid, cultuur, onderwijs, religie etc. Deze mensen zetten zich allen onbezoldigd in voor de stad en daarmee voor OPEN Rotterdam.

Een van de beste lokale publieke omroepen
In 2017 werd OPEN Rotterdam uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar. De jaren ervoor in 2015 en 2016 was OPEN Rotterdam reeds genomineerd voor deze bijzondere titel. De erkenning maakt duidelijk dat Rotterdam met OPEN Rotterdam een van de beste lokale publieke omroepen van Nederland heeft. Onze presentatrice Samantha Coleridge werd verkozen tot Presentatrice van het Jaar 2016. En in 2017 won de reportageserie rondom de Tweede Kamerverkiezingen Stem uit de Wijk de Nieuws Award.

In 2018 werd de serie Ezki's Schoolleven genomineerd voor de Veed Awards en de serie Haven in Transitie voor de Rotterdamse Persprijs. 


OPEN Rotterdam brengt jou je dagelijkse dosis aan Rotterdamse verhalen
Kijk live OPEN Rotterdam TV
Ziggo digitaal tv kanaal 36 // Digitale tv van KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349

Kijk live Rotterdam Podium TV
Ziggo digitaal kanaal 32

Luister en kijk FunX Rotterdam
91.8FM

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services