Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Over de Streep tegen kindermisbruik

Zondag 20 november 2016 16:37

Over de Streep tegen kindermisbruik

In Hillegersberg werd een bijzondere dag georganiseerd door stichting Project Speak now. Beat Your Comfort Zone is voor mensen die te maken hebben gehad met misbruik als kind. Er werden spelletjes gespeeld, maar ook serieuze gesprekken gevoerd. Daarnaast gingen de deelnemers “Over de Streep” in deze Week tegen Kindermishandeling.

Seksueel geweld is nog steeds een groot probleem. Voor hun achttiende levensjaar hebben 1 op de 4 meisje en 1 op de 6 jongens te maken met incest of seksuele intimidatie. Beat Your Comfort zone helpt slachtoffers met het verwerken van deze trauma’s. Deelnemer Corine merkt dat het werkt: “Het doorbreekt het jarenlange zwijgen. Dat is zo genezend, zo bevrijdend, want je brengt het als het ware in het licht. Je diepste geheimen is ook je diepste pijn. Die diepste pijn zit dan niet meer in de verborgen gebieden in je hart, maar die breng je in je openbare ruimte. Praten is de helft van de oplossing. Ik hoeft niet meer te zwijgen.” De jaren van zwijgen zijn voorbij. De vrouwen vonden steun bij elkaar. Corine werd van haar 15 tot haar 22e door meerdere mannen misbruikt. Ze zweeg er jarenlang over, maar die stilte heeft ze nu dus doorbroken.

Voor de vierde keer waren de afgelopen zeven dagen de Week tegen Kindermishandeling. De taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert deze week, omdat er nog veel kindermishandeling voorkomt. Zo’n 119.000 kinderen worden per jaar mishandeld. De taskforce wil graag dat mensen in actie komen als ze vermoeden dat kinderen worden mishandeld.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalenFacebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services