Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Oude Westen TV

Oude Westen TV

Gepubliceerd: Donderdag 07 september 2017 14:18

Oude Westen TV is een wekelijks programma gemaakt in het hart van Rotterdam. Het is Wijk TV: Voor de Buurt. Door de Buurt. Wijkbewoners werken samen met professionals en vertellen het verhaal van HUN wijk.

Aflevering 118
Deze week bij Oude Westen TV: In het wijkpark van het Oude Westen vond de jaarlijkse viering van Keti Koti plaats, in Leeszaal West werd een brainstorming ter verbetering van het Rijnhoutplein gehouden en in dezelfde leeszaal werd voor PuntKomma Muziek een Creole georganiseerd, ter ere van de Creoolse cultuur.
Aflevering 117
Deze week bij Oude Westen TV: In Grounds werd voor de kinderen in Kaapverdië een talentenjacht georganiseerd door Stichting Love the Innocent, was de viering van het eerste lustrum van de Bajonettuin en zien we een solo uitvoering van Janneke van der Putten in de Tent.
Aflevering 116
Deze week bij Oude Westen TV: De eerste Brutus Kunstprijs voor 2019 werd uitgereikt in de Beeldentuin, een cursus breien in het wijkcentrum van het Oude Westen en de tweede castingdag voor onze films leverde weer de nodige audities op.Aflevering 115
Deze week bij Oude Westen TV: In het wijkcentrum was de eerste auditie voor Nederlandse horrorfilms, aan de Coolhaven werd Werelds Delfshaven weer drie dagen lang gevierd en hiphopartiest Winne was terug in de wijk bij zijn ouders.Aflevering 114
Deze week bij Oude Westen TV: In Leeszaal West vond een talentenjacht onder de naam "Sound of Rotterdam" plaats, op het podium van Grounds werd de Kaapverdische jazz tot grote hoogte gevoerd en in galerij ExoTea vertoonde Sharon Beni haar schilderijen en mocht men haar meehelpen te schilderen.Aflevering 113
Deze week bij Oude Westen TV: Bij Zuidplein wordt er in de Boxing Company hard aan de conditie, in Leeszaal West bracht Linux Day weer allerlei noviteiten op dat gebied naar voren en op de Binnenrotte werd de finale van de Feyenoord Street League gehouden. 

Aflevering 112
Nieuwe ontwikkelingen rond de verkeersproblemen van de West-Kruiskade door onderhoudswerkzaamheden aan de trambaan, yoga in het Zakkendragershuisje voor kinderen van 4 tot 12 jaar, kunstavond in het Theater Babel & op het kruispunt van de Eendrachtstraat en de Witte de Withstraat en viering van de oprichting van de Kaapverdische stichting Um Bom Dia Feliz in de vereniging Voz di Rua. 

Aflevering 111
Deze week bij Oude Westen TV: In het Oude Westen vond voor het wijkcentrum van het Oude Westen en in UBIK bij WORM enige dagen de Damned'Act plaats. Aan de West-Kruiskade ondervindt de middenstand grote hinder van de werkzaamheden aan de tramlijn van de RET en de ontmoetingsruimte op het Dakpark nadert diens voltooiing, maar er zijn nog wel wat problemen. 

Aflevering 110
In het Proefpark de Punt hielden onze zelfportrettenkunstenaars in het Westen een nieuwe sessie, op Koningsdag verlevendigde de groep Phoenix City Retaliators de Nieuwe Binnenweg en onze presentatrice Marjorie kreeg een rol in de toneelgroep De Buren van Marlies.Aflevering 109
Koningsdag werd ondanks de lage temperatuur, hagel en regen weer uitbundig gevierd in Rotterdam. In De Hoed, het voormalige Wijkpaleis aan de Middellandstraat, wordt de gratis toegankelijke Expositie Middland Foto over de wijk Middelland vanaf 1960 tot nu gehouden. In het Lloydkwartier stond aan de Schiehaven de jaarlijkse kermis rond Konings- tot Bevrijdingsdag.

 

Aflevering 108
In Post West was een debat gewijd aan de Nieuwe Aanpak voor Tegenprestatie en tijdens de Common Inn in het Nieuwe Instituut hield een performer een act over vrouwelijkheid en mannelijkheid. Het wijkhuis van het Oude Westen stond in het teken van een workshop voor meedenken. 

Aflevering 107

Deze week bij Oude Westen TV: In de Pupillenstraat werd Galerie ExoTea geopend, een Zweedse delegatie bezocht het Oude Westen en Caroline de Vlaam gaf een workshop over compostering voor Aktiegroep Oude Westen!  

Aflevering 106
Deze week bij Oude Westen TV: Hoogbezoek in het Oude Westen. Parlementariërs en gemeenteraadsleden uit Vlaanderen brachten een bezoek aan de wijk en ook vanuit Almelo kwamen een wethouder en ambtenaren langs in de wijk, in JazzCafé Dizzy vond de 7e Reggae jamsessie plaats met ditmaal de groep Dreadless featuring E-Mann en een nieuwe vergadering van Aktiegroep Oude Westen. 


Aflevering 105
XXL-tuinen werden aangelegd in de Akeleistraat door de bewoners zelf, in het wijkgebouw werd het Lentefeest weer uitbundig gevierd, voor een kledingzaak met dierenbont mocht een demonstratie worden gehouden door stichting Bont voor Dieren én actiegroep Oude Westen belegde een nieuwe vergadering bij hun thuis. Hierover volgende keer meer. 

Aflevering 104
Gemeente Breda kwam op bezoek in het Oude Westen, een talentenjacht voor de kinderen en doorvertellen in de Leeszaal met 'Rusland' als onderwerp.
Aflevering 103
In JazzCafé Dizzy werd de zesde reggae sessie gehouden met de groep 'the Herbalist' en Sanjah, op het plein voor het wijkgebouw van het Oude Westen gaf de beeldende kunstenaar Toine een voorstelling ten beste, de wijkservicebalie stond aan de Mathenesserweg en in de tiki bar van Tiki’s werd een voorronde van de Miss Pinup Benelux contest georganiseerd.

 

Aflevering 102
Deze week bij Oude Westen TV: Met "De Stad Uit" gingen kinderen uit het Oude Westen naar een boerderij om het leven daar te leren kennen. Op het Visserijplein hield de PvdA een demonstratie voor de verkiezingen van 20 maart. In het trefcentrum Wimasanga werd Internationale Vrouwendag op een bijzondere wijze gevierd met veel voorlichting en hapjes. In het wijkpastoraat van het Oude Westen werd een diner door WMO Radar verzorgd voor onze mantelverzorgers.Aflevering 101
Deze week bij Oude Westen TV: GroenLinks heeft Betty Hiwat verwend met een taart voor Complimentendag vanwege “Ruwe Diamanten”, activiteiten met kinderen. In Easy Café werd flamenco muziek gespeeld vanwege de nieuwe film van Monica Ruiz. In Noah werd een zeer speciale maaltijd van La Cuisine Mama opgediend. In het wijkhuis van het Oude Westen werd de FutureFit Youth workshop “Programmeren met Scratch” gegeven.

 

Aflevering 100
Deze week bij Oude Westen TV: De 100ste uitzending van Oude Westen TV is een feit, hiep hiep Hoera! In Leeszaal West vond de eerste voorronde van de Poetry Slam van dit jaar plaats, Aktiegroep Oude Westen ontving wethouder Arno Bonte van Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie voor zonnepanelen op de daken.Aflevering 99

Deze week bij Oude Westen TV: Chinees Nieuwjaar werd ook in het wijkhuis van Oude Westen gevierd, stichting Flores das Ilias trakteerde in Huis van de Wijk Post West daklozen met een drukbezocht diner en in UBIK bij W.O.R.M. vond het festival TEC ART plaats over robotisering. 

Aflevering 98
Deze week bij Oude Westen TV: In het Wijkpark Oude Westen werd het Chinese Nieuwjaar gevierd, daklozen konden op zondag gratis worden geknipt voor Valentijnsdag en ook in het wijkhuis zijn ze zich aan het voorbereiden op Valentijnsdag.Aflevering 97
Deze week bij Oude Westen TV: In de Gaffelstraat werd onder grote belangstelling de nieuwe JeugdBieb West geopend, in Café Easy speelde Janna Sonneveld op haar harp en danste Annabelle op de muziek en in Leeszaal West gaf de PvdA een lezing over de Stadsvernieuwing tussen 1972 tot 1992.


Aflevering 96
Deze week bij Oude Westen TV: Dansles voor kinderen in het wijkhuis van het Oude Westen, mogelijke problemen voor de trams door werkzaamheden aan het riool op de West-Kruiskade, verkiezingen 'meest Gastvrije Rotterdammer van het Jaar'. En House of Byfield viert tienjarig jubileum.


 
Aflevering 95
Deze week bij Oude Westen TV: Een kijkje bij de schillenboer, leerlingen van basisschool Babylon in actie voor het Liliane Fonds, yoga in het Huis van de Wijk Oude Westen en mini Brasa Dey in Leeszaal West.Aflevering 94
Deze week bij Oude Westen TV: In het Atrium verzorgde Spirit 55+ een nieuwjaarsreceptie, Ojise verstrekt voorlichting over geplande workshops in de Waerschut en in het wijkpastoraat aan de Sint Mariastraat was er een nieuwjaarsreceptie voor Eenzame Ouderen.


Aflevering 93
Deze week bij Oude Westen TV: De ontmoetingsruimte op het Dakpark nadert diens voltooiing en heeft het hoogste punt bereikt, Aktiegroep Het Oude Westen zocht op straat in een tent vrienden ter behoud van hun vestiging en de Miss East Africa NL verkiezing werd onlangs gehouden.


Aflevering 92
Deze week bij Oude Westen TV: De allerbeste wensen van de Nieuwe Gaffel voor het Nieuwe Jaar, op het Schouwburgplein vond een concert plaats en de selectie van de finalisten voor de Miss East Africa NL verkiezing.


Aflevering 91
Deze week bij Oude Westen TV: In Ubik WORM werden de deelnemers met hun mobiele telefoon de straat opgestuurd om interessante objecten te fotograferen. Langzaam maar zeker nadert de ontmoetingsruimte op het Dakpark diens voltooiing. Het hoogste punt kon al worden gevierd. Aan de Schiedamseweg te Delfshaven schittert het Prinses Theater weer in volle glorie na 10 jaar gesloten te zijn geweest, waarbij het door burgemeester Aboutaleb werd heropend.

Aflevering 90
Deze week bij Oude Westen TV: In Rijndam werd een voorstelling over Sneeuwwitje opgevoerd, Zwerk The Noo Ones als onderdeel van de Music World Series uit Utrecht, WMO Radar verzorgde in de avond een rondrit voornamelijk voor ouderen en toespraak van burgemeester Aboutaleb.Aflevering 89
Deze week bij Oude Westen TV: Zoals elk jaar werd in de Nieuwe Gaffel het vrijwilligersontbijt gehouden. Ook werd de komst van Sinterklaas gevierd in het Atrium met de Vrolijke muzikanten Gerda, Ria en Jos en werd krachtcoach Cindy Vos van WMO Radar geïnterviewd. 


 
Aflevering 88
Deze week bij Oude Westen TV: In de Nieuwe Gaffel werd een bijeenkomst gehouden voor de werkvergadering van Spirit55, FC Oude Westen speelde in de Street League van Feyenoord een thuiswedstrijd en er werd een openbare vergadering door de Gebiedscommissie Centrum gehouden in de Nieuwe Gaffel.


 
Aflevering 87
Deze week bij Oude Westen TV: 43e onafhankelijkheidsfeest van Suriname gevierd in de Leeuwenhoek, trance in de Leeszaal West met Ahmad Alkhatib en opening Huis van de Wijk Cool.


Aflevering 86
Deze week bij Oude Westen TV: In Huis van de Wijk De Nieuwe Gaffel ontving de voorzitter van Spirit55+ de Erasmusspeld, dichter Eddy Elsdijk vond zijn laatste rustplaats in Crooswijk en de Dag van de Mantelzorg werd onder andere gevierd in de Snerttram.

 
Aflevering 85 
Deze week bij Oude Westen TV: Eddy Elsdijk heeft zijn laatste show Misty niet meer mee mogen maken, Het tweede deel van reportage 'Thuis bij de Aktiegroep gaat van start' en in de Leeszaal vond de halfjaarlijkse Linux day plaats en won de cameraman van Oude Westen tv een prijs.


 
Aflevering 84
Deze week bij Oude Westen TV: Thuis bij de Aktiegroep is van start gegaan, interview met de dichter Eddie Elsdijk en de verkeersveiligheid in het Oude Westen laat hier en daar nog wel wat te wensen over.


Aflevering 83
Deze week bij Oude Westen TV: Photoshoot voor de finale van de “Miss East Africa The Netherlands” verkiezing, Actiegroep Oude Westen doet mee aan het groen houden van de wijk en ook voor het Oude Westen speelden kinderen mee met de Feyenoord Street League.


Aflevering 82
Deze week bij Oude Westen TV: Erik de Groot presenteerde zijn nieuwste gedichtenbundel Duivenvoeder III in Park 1943, Omar Ka en Pap Diagne & Friends geven tweewekelijks een muzikale show in jazzcafé Dizzy: “A Trip Around The World” en leuke herfstvakantieactiviteiten bij de Nieuwe Gaffel.


Aflevering 81 
Deze week bij Oude Westen TV: Wereldvredevliegerdag is een druk bezocht festijn op het Dakpark, op het Schouwburgplein vindt een sneeuwballengevecht plaats en buurtjongeren worden geïnterviewd bij het festival tegen de eenzaamheid van ouderen door de SKVR.Aflevering 80 
Deze week bij Oude Westen TV: In Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel werd het "Kom Erbij festival" tegen eenzaamheid van ouderen georganiseerd, jamsessie bij Jazzcafé Dizzy en het Dakpark krijgt eindelijk een ontmoetingsruimte en het fundament is al gelegd.


Aflevering 79
Deze week bij Oude Westen TV: Ethiopisch Nieuwjaar in Jazzcafé Dizzy, optreden van Mexicaanse band Son de Aqui en voorproefje Arab Filmfestival in de Leeszaal West.

Aflevering 78
Deze week bij Oude Westen TV: Burendag 2018 bij het huis van de wijk de Nieuwe Gaffel, voetbalschool Oude Westen bracht jongeren weer de nodige voetbaltricks bij, jazzconcert op het Schouwburgplein en Arabische gedichten van Gihan Omar in Leeszaal West.


Aflevering 77
Deze week bij Oude Westen TV: In de Leeszaal werd een nieuw programma van Puntkomma Muziek uitgevoerd, meidenduo Northern Crown bij seizoensopening Dakpark en graffiti bij festijn van Walls&Wheels op het Schouwburgplein.Aflevering 76 
Deze week bij Oude Westen TV: Maak kennis met de kunstenaars van diverse muurschilderingen in het Oude Westen, therapeutische tornadogedichten van Maurice Tornadi bij de 21e ontmoeting van dichters van Delfshaven in Pier 80 en in de Veerhaven vond een jeugdconcert plaats.

Aflevering 75
Deze week bij Oude Westen TV: In de Veerhaven vond op zaterdagavond opnieuw een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest plaats, hutten bouwen en afbraak in het Wijkpark Oude Westen deel drie en op het Schouwburgplein bracht de Nightporter nog een nummer ten gehore.


 
Aflevering 74
Deze week bij Oude Westen TV: De Nieuwe Lichting in het Wijkpark Oude Westen gehouden, in de Bajonettuin vond een proeverij plaats en in het Wijkpark Oude Westen werden hutten gebouwd door de jeugd.

Aflevering 73 
In aflevering 73 van Oude Westen TV: Northern Crown fleurde de seizoensopening van het Dakpark op tijdens de lunch. We nemen een kijkje bij de Dag van de Romantische Muziek en er worden hutten gebouwd door de jeugd in het Wijkpark Oude Westen.
 
 
Aflevering 72 
In aflevering 72 van Oude Westen TV: In de Leeszaal vertelden Roemenen hun belevenissen, met een enkel verhaal in onze taal. Een barbecue in het Wijkpark Oude Westen voor buurtbewoners, die “Woonstadwouwtjes” hadden bijgedragen en voor- en nabeschouwingen van het prachtige Zomercarnaval van dit jaar. 


 
Aflevering 71
In deze aflevering van Oude Westen TV: Op het Schouwburgplein traden wat artiesten op voor Rotterdam Unlimited, op de West-Kruiskade werd uitgebreid voorlichting verstrekt over de Mantelzorg en diens positieve kanten en ook dit jaar was er Zomercarnaval en zelden trof men het met het weer beter.


 
Aflevering 70
In deze aflevering van Oude Westen TV zie je hoe het zomercarnaval losbarstte met de Battle of the Drums en de parade, hoe de geveltuin in de Oude Westen de vuurdoop is voor het SBS-programma van Lodewijk en hoe Spartan Dancers het straatfestival van Rotterdam Unlimited openden in de hal van Rotterdam Centraal.


Aflevering 69
Deze week bij Oude Westen TV zie je op het Grotekerkplein werd Rotterdam Zingt georganiseerd, op het Eendrachtsplein vond het Eendrachtsfestival plaats met veel jong talent. En in het Wijkpark Oude Westen werd een barbeque gehouden voor de Gouvernestraat.


 
Aflevering 68
Deze week bij Oude Westen TV: Heropening van de Speeltuin van BOTU op het Dakpark, in het Hofpleintheater werd de Queen van het Zomercarnaval van 2018 gekozen en vanuit de Wijktuin in het Oude Westen werd een groenwandeling langs allerlei groene plekken en tuinen in Rotterdam georganiseerd.

Aflevering 67
Deze week bij Oude Westen TV: Jaarlijkse optocht en het Keti Koti feest ter herdenking van de afschaffing van de slavernij, de finale van Zelfportretten voor het Oude Westen en 1e Lustrumviering van de Groengroep van Stichting Dakpark.

Aflevering 66
Deze week bij Oude Westen TV: De Internationale Dag van de Dans in Rotterdam bij het Centraal Station, een herdenkingsdienst bij het Slavernijmonument in het Lloydkwartier en een bootcamp door Happy Fit op het Schouwburgplein.
 

 
Aflevering 65
Deze week bij Oude Westen TV: Het 8e Grote Muziekschoolconcert in de wijk. Ook is de zanger/gitarist van Nightporter op het Schouwburgplein en is er op hetzelfde plein Hot Yoga. 
 


 
Aflevering 64
Deze week bij Oude Westen TV: Een Interview met Anna Hu van Stichting Perspectief Chinezen in Nederland, de opening van het architectuurfestival ZigZagCity, dat je op ontdekkingsreis meeneemt door Rotterdam, en Straatkijkers. Tevens houdt de Actiegroep Oude Westen vergadering met de nieuwe Gebiedsadviseur Jeugd vanuit de Gemeente Rotterdam.


 
Aflevering 63
Deze week in Oude Westen TV: Een voorstelling van leerlingen van de Babylonschool en gedichten van Gihan Omarin in de Leeszaal, een iftar en een onderzoek naar armoede in de wijk.


 
Aflevering 62
Deze week in Oude Westen TV: Een onderzoek naar de religieuze verscheidenheid in de wijk, de viering van de iftar voor wijkbewoners en de geautomatiseerde watertank in de Tuin de Bajonet.

 
Aflevering 61
Deze week in Oude Westen TV: Marja van Katendrecht interviewt kunstverzamelaar Egberdien van Rossum, Free a Girl evenement voor women empowerment en OpZoomeren in de Geuzenstraat.

Aflevering 60
Deze week bij Oude Westen TV: Moederdagconcert in de Doelen door het Rotterdams Jeugdorkest, het Jeugdstrijkers Ensemble en het Jeugdsymfonie Orkest. Ook is het Linux Day in de Leeszaal. Verder geeft Caroline de Vlaam van Aktiegroep Oude Westen een workshop Composthoop.
 

 
Aflevering 59
Deze week bij Oude Westen TV: Een gesprek met de technisch voorzitter van de Gebiedscommissie Centrum, in de voormalige bioscoop LantarenVenster vond tijdens 'Ouderen Kino' de wereldpremière van de film Old Passioned van Hans den Hertog plaats en in de Leeszaal gaf Lidewijde Paris een voordacht over het lezen van boeken.
 

 
Aflevering 58
Deze week bij Oude Westen TV: Kranslegging bij het Spiekman monument bij de 1 mei viering van de Dag van de Arbeid en 's avonds de viering in Pier 80, Kranslegging bij het monument aan het Kruisplein bij de 4 mei Dodenherdenking en Arubaanse viering van Bevrijdingsdag op 5 mei in het wijkpastoraat.


 
Aflevering 57
Deze week bij Oude Westen TV: Koningsdag in het Oude Westen, ouderenbijeenkomst evenement Um bom dia feliz in de Leeuwenhoek, vanwege het slechte weer vond International Dance Day hier in Rotterdam geen doorgang, dus in deze aflevering een verslag uit 2017.


Aflevering 56
Deze week bij Oude Westen TV: in de Pelgrimskerk vond een modeshow plaats van Salon d'Afrique, terwijl het opzoomeren weer is begonnen. En het Maritiem Museum is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Vergeet niet te stemmen!
 

 
Aflevering 55
Deze week bij Oude Westen TV: de seizoensopening van het Dakpark, project Zelfportretten heeft voldoende stemmen geoogst in het Oude Westen en Catwalk4U presenteert Fashion Sensation in Villa Thalia.
 
 

 
Aflevering 54
Deze week bij Oude Westen TV: Papierencafé in het Oude Westen, Bernice Rose was op jubileum van beeldend kunstenaar André van Frederici en Punt Komma Muziek gaf de voorstelling Kop of Munt over toeval bij kunst.


Aflevering 53
Deze week bij Oude Westen TV: Paasmarkt in Odeon, Dreams UNITE geeft Rotterdamse zangtalenten en songwriters de kans zich te ontwikkelen. En Bernice Rose is verkozen tot Queen Zomercarnaval!
 

 
Aflevering 52
Deze week bij Oude Westen TV: de Groengroep van de stichting Vrienden van het Dakpark helpt de Schie schoonhouden. Ook zie je alles over een Surinaams lentefeest in de Nieuwe Gaffel en klimaatverandering in Rotterdam.
 


 
Aflevering 51
Deze week bij Oude Westen TV: Krachtvrouwen vierde vrouwendag in Odeon, Miss East Africa bracht een bezoek aan Viva Afrika en Stichting Perspectief van de Chinese gemeenschap in Nederland organiseerde een infobijeenkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen.


 
 
Aflevering 50
In deze aflevering van Oude Westen TV: Baas in Eigen Buurt doet zijn intrede in de Rotterdamse politiek. Gerard Roijackers is de lijsttrekker. En Hercreation verzorgt een optreden bij Centraal Station voor Vrouwendag.
 


 
Aflevering 49
Deze week bij Oude Westen TV: Chinees feest met Anna Hu van Stichting Perspectief Chinezen in Nederland in samenwerking met Dona Daria, het Holi feest werd bij Odeon gevierd. Elk jaar wordt dit feest voor de lente en verbinding gevierd. Ook: Het afgelopen jaar heeft Wilma van Hel meer dan 250 mannen van het Oude Westen gefotografeerd. Een deel daarvan is te zien op de Middland Foto Expo, Joost van Geelstraat 2-4 van 22 februari tot 14 april.
Aflevering 48
Deze week bij Oude Westen TV: JMotive Studio geeft jonge talenten de kans om zich te ontplooien als artiest, een klein concert in de Nieuwe Gaffel en fotografe Wilma van de Hel fotografeert meer dan 250 mannen.
 


 
Aflevering 47
Deze week bij Oude Westen TV: Modeshow door Krachtvrouwen, Chinees Nieuwjaar, het jaar van de hond en Rotterdam danst op International Dance Day.


 
Aflevering 46
Deze week bij Oude Westen TV: De SP voerde een discussie over racisme in de raad en reporter Sarah bezoekt alleenstaande ouderen in het Oude Westen.
 Aflevering 45
Deze week zie je bij Oude Westen TV het tweede deel van de talkshow Rotterdam Spreekt. Hierin praten we met Zoa over de Yoni. Leeszaal West bestaat 5 jaar. En we zijn bij de Act Performance Body Lab onder leiding van Tizo All.
 


Aflevering 44
In deze aflevering van Oude Westen TV: Evaluatie-overleg over Happy Streets West-Kruiskade, Rotterdam Spreekt is een interviewprogramma waarin Rotterdammers vanuit alle lagen van de maatschappij aan het woord komen en waarin ze de kans krijgen om hun talenten te laten zien. En bij de opening van IFFR was er een act van Performance Bar Body Lab onder leiding van Tizo All.Aflevering 43
Deze week bij Oude Westen TV: de herdenkingsdienst van Heleen Flier (85), de meest geliefde persoon in het Oude Westen. Zij heeft haar lichaam beschikbaar gesteld voor de wetenschap. Ook zie je alles over de onthulling van het Vreedzamewijkmanifest in de Nieuwe Gaffel en de gigantische muurschildering van John Travolta.Aflevering 42
Deze week bij Oude westen TV: Aktiegroep Oude Westen organiseert een bowling wedstrijd voor de vrijwilliger, optreden van toneelgroep Sabiso in de De Nieuwe Gaffel werd druk bezocht, dichter Eddy Elsdijk geeft een ode aan zijn wijk en een optreden van Groep 50+. 
Aflevering 41
In deze aflevering van Oude Westen TV: WMO Radar heeft een tour georganiseerd voor de ouderen in het Oude Westen, dansgroep "Next Generation" geeft een optreden bij de Krachtvrouwen in Odeon, de Stille Heldinnen Disco, muziek, dans en prachtige verhalen over het leven van Rotterdamse vrouwen.


Aflevering 40 
Deze week bij Oude Westen TV: een bijeenkomst van de leden van Stuurgroep Veilig in het Oude Westen, het concert van The NOO Ones in de Fenix Music Factory, met Wu Wei, de grootmeester van de Shengen, en een feestelijk kerstdiner in het Odeon georganiseerd door Krachtvrouwen Atelier Rotterdam!Aflevering 39
Deze week bij Oude Westen TV: Ouderenbrunch georganiseerd door Opzoomer Mee van de Gemeente Rotterdam en Huis van de Wijk De Nieuwe Gaffel. WMO-Radar organiseert een lichtjestour voor alleenstaande ouderen in het Oude Westen. Ook is er een Sinterklaasfeest voor kinderen in het Odeon, georganiseerd door de KrachtVrouwen.
 

 
Aflevering 38
In deze aflevering van Oude Westen tv zie je het derde en laatste deel van de informatieve serie 'De Vreedzame Wijk', inclusief een speciaal interview met de enige dansschool in het Oude Westen. En we waren bij de Linux presentation day in de Leeszaal Rotterdam West, waar mensen kennis kunnen maken met het besturingssysteem Linux.Aflevering 37
Het tweede deel van een informatieve driedelige serie: De Vreedzame wijk in het Oude Westen. Uitleg over historie en cultuur van 'Mijn Eritrea' was druk bezocht in de Leeszaal in het Oude Westen en na twee maanden training in het Oude Westen is Miss Angola Benelux 2017 gekozen.Aflevering 36
Het eerste deel van een informatieve driedelige serie: De Vreedzame Wijk in het Oude Westen. Yogaclub in huis bij de Nieuwe Gaffel, waar wij meer leren wat yoga inhoudt. Deze week een speciale reportage met songwriter Silvana Jenssen en producer Pascal Nanlohy.Aflevering 35
Succesvol cultuurbenefiet in wijkhuis Wi Masanga, speciale reportage met groepsleden Werra Beats, interview met filmmaker Gokce Acikgoz over haar nieuwste film " Pauw " die in 2018 naar het IFFR komt.Aflevering 34
In het kader van Punt Komma Muziek was er deze maand Het Moet Anders in de Leeszaal in het Oude Westen, de dag van de Mantelzorg en afscheidsceremonie voor Rini de Otter in de zaal Odeon.


Aflevering 33
Exclusief interview met jonge rapper Spencer Jenssen in het wijkpark Oude Westen, jeugdpolitiecoördinator verrast door collega's met afscheidsfeest en Miss Curaçao komt op bezoek bij Oude Westen TV voordat ze afreist naar de Miss World verkiezing in China.


Aflevering 32
Aktiegroep Café van september was weer druk bezocht, de Gemeente Rotterdam heeft eenmalig grofvuilcontainers gezet op het Gerrít Sterkmanplein. Happy Streets wil meer kleur en mensen op de West-Kruiskade laten zien. De auditie van Miss Angola Benelux is in volle gang in Oude Westen. De dames bereiden zich voor op de grote finaledag.Aflevering 31
Oude Westen TV is een wekelijks programma gemaakt in het hart van Rotterdam. Wijk tv voor en door de buurt. In de aflevering van vanavond: Happy Streets strijkt neer in het Oude Westen, feestelijke afsluiting Alliantie West-Kruiskade, kleine Miss Rotterdam Divagellys gaat Rotterdam vertegenwoordigen tijdens landelijke verkiezing en een bijzondere filmpremière bij KINO Rotterdam.


Aflevering 30
Het Aktiegroep Café in het Oude Westen was weer druk bezocht, interview met de band Dopegezinde Gemeente, Linuxday in de Leeszaal West en een exclusieve reportage gemaakt door de jongste reporter van Oude Westen TV Sarah Mourad.


Aflevering 29
In deze aflevering: De Linkse Samenwerking, een tweemaandelijks praatcafé van de SP in het Oude Westen, typografiebijeenkomst in de Leeszaal en muziekprogramma Open Mic met Osi Morales.Aflevering 28
In aflevering 28 van Oude Westen TV: Wijkdialoog in de Leeszaal, duurzaam wonen in het Oude Westen, Chinese Verhalenhuis in het Oude Westen, performance artiest Toine Horvers maakt rotation op het Rijnhoutplein, laatste media training voor de finale van miss & mr. Curacao World verkiezing in de studio's van Oude Westen TV en Jazzhelden Robby Alberga & Denise Jannah.


 
Aflevering 27
In aflevering 27 van Oude Westen TV: workshop Make-up van Miss & Mister World Curacao in het Oude Westen, Surínaams muziekfestival in het wijkpark Oude Westen, hutjes bouwen in het wijkpark, interview in de Tattoo shop Tiendplein en bewoners klagen bij de gebiedscommissie over het alcoholgebruik in het wijkpark.Aflevering 26
In aflevering 26 van Oude westen TV​: een verslag van verschillende evenementen in de maanden juli en augustus tijdens Rotterdam Unlimited​!
Aflevering 25
Deze week bij Oude Westen TV: de opening van Museum van de Wijk Oude Westen in het voormalige Toko51, een optreden van Jared Hiwat & Band en een interview met Esra Baris, eigenaar Dierenspeciaalzaak De Rimboe op de West-Kruiskade.
Aflevering 24
Deze week bij Oude Westen TV: São João Festival Rotterdam, modeshow krachtvrouwen Oude Westen, informatiebijeenkomst over herinrichting wijkpark Oude Westen, Keti Koti (viering van de afschaffing van de slavernij) in wijkpark Oude Westen.
Aflevering 23
Deze week bij Oude westen TV: Keti Koti Festival in Wijkpark Het Oude Westen, informatiebijeenkomst over seniorenwoningen in het Oude Westen en een reportage over voetbaltrainer Volkan Ünlü.
Aflevering 22
Deze week bij Oude westen TV: Bewoners protesteren tegen de plannen van de gemeente voor het Adrianaplein en de SKVR wijkmuziekschool gaf een concert in Theater Zuidplein.
Aflevering 21
Deze week bij Oude Westen TV: Zomerfeest/Zeskamp in het wijkpark Oude westen en benefiet evenement "Wan Lobi Makandra" met een optreden van Earl D.
Aflevering 20
Deze week bij Oude Westen TV: BBQ feest in het wijkpark Oude Westen, interview met David Everon, beheerder van Odeon en benefiet evenement "WAN LOBI MAKANDRA" met als optreden deze week: Bernice Rose.
Aflevering 19
Deze week bij Oude Westen TV: Sarah gaat op bezoek bij Stichting HET LAB, het is Dag van de Mantelzorgers in De Nieuwe Gaffel, een oproep voor een bijeenkomst over seniorenwoningen en in gesprek met buurtbewoonster Marianne Maaskant.
Aflevering 18
Deze week bij Oude Westen TV: de avond 4-daagse georganiseerd door TOS, kinder speeldag in Odeon, portret van de Aktiegroep die dit jaar stopt met haar activiteiten en de wijkmuziekschool van SKVR oefent in de Nieuwe Gaffel.
Aflevering 17 
Deze week bij Oude Westen TV: Dog parade 010, meer doen met Groen in het Oude westen, oproep voor West-side got talent op 26 mei a.s. in Odeon en toneelvoorstelling van Sneeuwwitje in het Rijndam Revalidatiecentrum.
Aflevering 16
Deze week bij Oude Westen TV: spreken we Stephan Bontje, ook wel bekend als Rul3rs, beeldend kunstenaar van Rewriters010. Een dagje uit voor de ouderen van het Oude Westen; lekker eten en bewegen. Mensen komen bij elkaar voor een gezellige Breiworkshop in De Nieuwe Gaffel. En als laatst de try-out van toneelgroep Sabi So in De Nieuwe Gaffel.
Aflevering 15
Deze week bij Oude Westen TV: Sarah gaat op bezoek bij nagelstudio The Leopard Lounge. Linux dag in de Leeszaal. Jongerendebat in de Gaffel. En als laatst beelden van de Circusstad op het Schouwburgplein.
Aflevering 14
Deze week bij Oude Westen TV: International Dance Day, Sarah gaat op bezoek bij de Paradijskerk, de jaarlijkse 1 mei viering en koningsdag in het Oude Westen.
Aflevering 13
In deze aflevering van Oude Westen TV: Tips van Sarah: Apotheek. Drugs in Kleur Deel 2: op zoek naar sporen van gebruik in het Oude Westen. En als laatste Puntkomma Muziek in Leeszaal West.
Aflevering 12
In deze aflevering van Oude westen TV​: Sarah haalt tips voor een bad hair day bij Kinki Kappers Rotterdam​, Jorge Oliviera Lizardo vertelt over Rastafari en Puntkomma muziek in Leeszaal West​.
Aflevering 11
In deze aflevering van Oude Westen tv: Tips van Sarah: Yoga. Een oproep voor Reggae in Town. Spoken word: Entje Franken met een boodschap aan haar jongere zelf. Drugs in kleur deel 1: op zoek naar sporen van gebruik in het Oude Westen.
Aflevering 10
Deze week bij Oude Westen TV: De kinderen van basisschool Babylon schreeuwen voor het Liliane Fonds. We spreken verschillende mensen over de verkeersveiligheid in het Oude Westen. Aansluitend in Memoriam: Sako Sugata. Een lokale kunstschilder die is overleden op de West-Kruiskade.
Aflevering 9
Deze week bij Oude Westen TV: Yoga in huis van de wijk de Nieuwe gaffel. We leren onze jongste verslaggeefster Sarah Mourad beter kennen. Een verhit debat over het stopverbod bij het Aktiegroep Café en de het uitje van de vrijwilligers van de Aktiegroep.
Aflevering 8
Deze week bij Oude Westen TV: De Arubaanse Onafhankelijksdag wordt gevierd in Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel, De Wijkservicebalie verteld over haar werkzaamheden, Het lentefeest Holi in de Nieuwe Gaffel en Monique Met Mobiel op de West-kruiskade, een schoenenwinkel die ook koffie en taart verkoopt.
Aflevering 7
Deze week bij Oude Westen TV: Vrouwendag in Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel. We leren Schillenboer Remco kennen. Een verhitte discussie over de reorganisatie van Woonstad bij het Aktiegroep Cafe en Monique met Mobiel: activiteitenoverleg.
Aflevering 6
Deze week bij Oude Westen TV: Onze jongste reporter Sara (12) en onze oudste reporter Jopie (74) interviewen elkaar, vervolgens gaat Sarah langs bij de talentklas van het Marnix. En deze week deel 1 van het AktiegroepCafe. Meerdere sprekers komen aan bod, van o.a. de Paradijskerk, de Schillenboer, Broodnodig, de Heerenplaats en Cretopia.
Aflevering 5
Deze week bij Oude Westen TV: Puntkomma Muziek in de Leeszaal: de 3014 (Oude westen) editie. Bewoners van Humanitas de Leeuwenhoek gaan op stap: lichtjes van de haven kijken. De Krachtvrouwen Oude Westen organiseren een modeshow in Odeon. Alle mediapartijen van het Oude westen hebben een overleg in de leeszaal; van krant tot roddelblad, Social media en natuurlijk TV. Als laatste het project van de SKVR: Rugzak vol talent, de onthulling van het schilderij dat 12 jonge Oude Westenaren hebben gemaakt.
Aflevering 4
In aflevering 4 van Oude Westen TV brengt dichter Eddy Elsdijk een ode aan zijn plein in het Oude Westen. Tevens vergaderen 14 gebiedscommissie voorzitters in de Nieuwe Gaffel en bezoekt Wethouder Schneider de Modeshow van de Kracht Vrouwen Oude Westen. Last but not least, de eerste uitzending van 'Monique Met Mobiel'; dit keer bezoekt ze Cafe Voight.
Aflevering 3
Een portret van voormalig Korpschef Cees Ottevanger. Burgemeester Aboutaleb spreekt over Veiligheid in het Oude Westen en MiniBrasaDey in de Leeszaal.
Aflevering 2
De voorrronde van de Nederlandse Miss East Africa Verkiezing. Laat je stem horen: Hoorzitting Horeca, een oproep van Gebiedscommisie Centrum. Taalstrijd bij de Leeszaal. En als laatste de Nieuwjaarsreceptie van Aktiegroep Oude Westen.
Aflevering 1
De eerste uitzending van Oude Westen TV! Met deze week: een nieuwe en originele bioscoop: Kino. De Reus van Rotterdam is een bekend anker van het Oude Westen, vandaag was hij echter niet de langste. Thaiboksschool Oude Westen is een begrip en inspiratieplek. Khalid Chennouf krijgt een verdiende onderscheiding uitgereikt door onze burgemeester. En als laatste een muzikale ode aan het Chinese Nieuwjaar.
Oude Westen TV maakt onderdeel van Stichting MediaXpress. Dankzij de MediaXpress Academy leren de bewoners alle kneepjes van het vak. Oprichter en wijkbewoner Muzaffer Durmaz is de hoodredacteur van het programma en zet zich 7 dagen per week in om te zorgen dat iedereen in het Oude Westen TV gehoord wordt.
Oude Westen TV. Voor de Buurt. Door de Buurt.
Iedere donderdag rond het halve uur vanaf 18.00 op Open RotterdamMeer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services