Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Oude Luxor vanavond heropend door wethouder Adriaan Visser

Oude Luxor vanavond heropend door wethouder Adriaan Visser

Gepubliceerd: Dinsdag 02 december 2014 09:47

Na zeven maanden verbouwen is het dan eindelijk zover. Het Oude Luxor is voor 3,5 miljoen euro verbouwd en zal vanavond worden heropend door cultuur & binnenstad-wethouder Adriaan Visser. 

 
Hiermee staat het Oude Luxor er 180 graden anders voor dan in 2001, toen er nog stemmen op gingen om het historische theater te slopen. Langs de Kruiskade moest allemaal nieuwbouw herrijzen. Omdat de kredietcrisis roet in het eten gooide en Rotterdam besefte hoe belangrijk het theater uit 1917 voor de stad is, werd besloten het pand te verbouwen. 
 
Voor aanvang van de verbouwing was er ook kritiek op de programmering van het Oude Luxor, die zou de ouderwets en te stoffig zijn. Ook moet het theater meer samen gaan werken met andere kunstinstellingen en bedrijven. Volgens wethouder Adriaan Visser is dat niet onmogelijk. "Het Oude Luxor heeft gelukkig op die plek heel veel buren en partijen in de buurt waar ze al heel veel mee kunnen samenwerken," aldus de wethouder op OPEN Rotterdam 93.9FM.   
 
 
 

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services