Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Opkomen voor mensenrechten tijdens schrijfmarathon in Rotterdam

Opkomen voor mensenrechten tijdens schrijfmarathon in Rotterdam

Gepubliceerd: Zondag 09 december 2018 13:19

Van 7 tot en met 10 december kunnen mensen op verschillende locaties in Rotterdam schrijven voor mensenrechten. Amnesty International organiseert een schrijfmarathon, sinds dit jaar Write for Right genoemd, die afloopt op de Dag van de Rechten van de Mens.

De brieven zijn gericht aan autoriteiten van verschillende landen waar mensenrechten worden geschonden. Mensen konden terecht in Heilige Boontjes, Centrale Bibliotheek, NN DE cafe, Museumpark en Theater Zuidplein. In de centrale bibliotheek waren Albert Woodfox en Robert King aanwezig om met mensen in gesprek te gaan.

Het idee is om door zoveel mogelijk brieven ervoor te zorgen dat mensen vrijkomen, niet meer gemarteld worden of bescherming krijgen. Of de mensen die gevaar lopen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat ze niet alleen zijn.

Wij waren vorig jaar aanwezig tijdens het marathon. Bekijk hier de reportage terug.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services