Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
OPENBOEK

OPENBOEK

Gepubliceerd: Donderdag 08 juni 2017 12:33

De leesvaardigheid van kinderen staat onder druk. Daarom kunnen kinderen nooit vroeg genoeg beginnen met lezen. Maar doen ze dit ook?

In de 6 delige serie OPENBOEK vertellen Rotterdamse kinderen van 10 tot 13 jaar over hun lievelingsboek en gaan ze het gesprek aan met Quintis Ristie & Kizzy over lezen. Hoe kies je een boek uit? Hoe of waar lees jij het liefst? Wat maakt lezen zo leuk? Of vindt je het misschien moeilijk om te lezen? En waarom dan?Welke mensen of organisaties zetten zich in voor leesbevordering? En hoe doen ze dit eigenlijk.
In dit programma staan kinderen, lezen en boeken centraal. Het doel is kinderen het belang en plezier van lezen te laten inzien. Het programma wordt gepresenteerd door Quintis Ristie & Kizzy. In elke aflevering is er een prijsvraag waarin de kijker het lievelingsboek van van onze deelnemer kan winnen.

Aflevering 6
In de laatste aflevering zie je Mohammed. Hij is 11 jaar, wilt profvoetballer worden en kent nu al heel veel moeilijke woorden, omdat hij vijf keer per week leest. Hij leest daarnaast ook de Koran, zonder Arabisch te kunnen spreken en lezen. Hoe doet hij dat? 
Aflevering 5
In deze aflevering zie je Lakshmi Lachman (11). Zij is dol op voetballen en leest veel over sport. Haar lievelingsboek wilt ze geven aan Dirk Kuijt. Volgens Lakshmi moet iedereen die een winnaar wil zijn en durft te knokken om te winnen het boek ook lezen. 
Aflevering 4
Deze week in OPENBOEK zien wij Rosa Bolderheij, die vertelt over haar lievelingsboek. Ook kom je erachter hoe je je beter kunt concentreren en lezen kinderen op Rotterdam-Zuid samen met oma's en opa's uit de buurt.
Aflevering 3
In deze aflevering van OPENBOEK vertelt Jaydee Valster, 10 jaar oud, waarom het stil moet zijn als hij leest, welke boekenserie hij verslindt en voor wie hij het liefst zijn boek achterlaat.


 

Aflevering 2
In deze aflevering van OPENBOEK ontmoeten we Leen Houdijk, 10 jaar. Hij weet wat hij wilt worden en is gek op kippen, konijnen, knutselen en experimenteren. Maar hoe staat het met lezen? Aan wie geeft hij zijn lievelingsboek? En waarom? Dat zie je in OPENBOEK.

 


Aflevering 1
Julia Martins, 11 jaar oud, houdt van zware boeken lezen. Weet wat ze wil en neemt geen blad voor de mond. Dat ze gek is op lezen blijkt uit de boeken met verschillende talen die ze leest. Aan wie geeft zij haar lievelingsboek? En waarom? Dat zie je in OPENBOEK.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services