Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
OPEN Rotterdam als videopionier aanwezig bij RTM-dag IFFR

OPEN Rotterdam als videopionier aanwezig bij RTM-dag IFFR

Gepubliceerd: Donderdag 24 januari 2019 15:33

Davidson Rodrigues (Coördinator redactie en trainer mobiele journalistiek) spreekt vrijdag 25 januari op de RTM-dag van IFFR tijdens de talkshow Rotterdamse Videopioniers 1970 - 1990. Als erfgenaam van de videopioniers maakt OPEN Rotterdam nu op een innovatieve en laagdrempelige manier media, bijvoorbeeld met de bekroonde serie rondom de verkiezingen Stem uit de Wijk en de inzet van mobiele journalisten.

OPEN Rotterdam is niet alleen bij de talkshow vertegenwoordigd, maar ook op het filmscherm. De beste korte films van zeven jaar 48 Hour Film Project Rotterdam zijn op de RTM-dag te zien. Initiator Hans Groenendijk vertelt daarbij meer over de korte film competitie. OPEN Rotterdam zendt elk jaar alle films uit die aan 48 Hour Film Project meedoen. Vanaf 3 februari kan je op OPEN Rotterdam kijken naar de korte films van de 2018 editie. De films van vorige edities zijn te zien op onze website en YouTube-kanaal.

Tijdens de RTM-dag in LantarenVenster praat journalist en videopionier Francisco van Jole over de opkomst van video in de jaren zeventig en het ontstaan van een geheel nieuw medialandschap. In samenwerking het Stadsarchief Rotterdam vertoont hij werk van onder anderen het Lijnbaancentrum, Stadsjournaal en Feministische Filmgroep Storing.

De RTM-dag is de Rotterdamdag van International Film Festival Rotterdam. Het wordt een dag met wereldpremières, klassiekers, documentaires, archiefmateriaal, videoclips, installaties en lezingen, allemaal van Rotterdamse makers.

 
Kijk hieronder terug naar de RTM-dag van 2018.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services