Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Ondernemers brengen Syrische lekkernijen naar de Schiedamseweg

Ondernemers brengen Syrische lekkernijen naar de Schiedamseweg

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 17:48

Op de Schiedamseweg staan twee verschillende zaken naast elkaar. De één, een restaurant Shaami huis gespecialiseerd in Syrische gerechten en twee deuren verder staat de banketbakkerij Al Malek met traditionele zoetigheid. Dat wat deze beiden zaken gemeen hebben is dat beiden eigenaren Syrische vluchtelingen zijn, maar zij zijn meer dan alleen vluchtelingen.

Deze Syrische ondernemers vertellen hoe zij in een korte tijd zijn geïntegreerd in hun nieuwe thuisland. Zij geven aan bewust te hebben gekozen voor een onderneming waarbij zij werkgelegenheid hebben weten te creëren voor andere Syrische vluchtelingen.

Vaak worden de vluchtelingen gelinkt aan negatieve aspecten, zo zou er gezegd worden dat dat zij gelukszoekers zijn. De eigenaren laten het tegenovergestelde blijken. Zij zijn harde werkers en doorzetters. De zaken lopen goed en hier zijn zij terecht trots op. Ondanks het feit dat zij op de multiculturele winkelstraat van de Schiedamseweg in de minderheid zijn weten zij zich te onderscheiden met kwaliteit, in het overvloedige fastfood-aanbod van Delfshaven. Door middel van hun onderneming proeft Rotterdam een stukje van hun herkomst, cultuur en traditie.

Bekijk hieronder de video.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services