Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Odensehuis voor dementie geopend in Huis van de Wijk Lage Land

Odensehuis voor dementie geopend in Huis van de Wijk Lage Land

Gepubliceerd: Maandag 18 februari 2019 14:00

In het Huis van de Wijk Lage Land was dinsdag 12 februari de opening van het Odensehuis. Twee dagen in de week kunnen mensen daar terecht voor een praatje, kop koffie, activiteiten en gezelligheid. Het is een inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, hun mantelzorgers familie en vrienden. 

“In Odensehuis Rotterdam bieden wij in een goede sfeer een gezellige en zinvolle dag aan. Het is van en voor de mensen die er komen en zij vormen de spil. Het start met een kopje koffie en aandacht voor iedereen, daarna volgt de zelfgekozen activiteit en de lunch. Wij vinden het ook heel belangrijk om te bewegen, dus dat komt ook aan bod. Zeker met het aankomende mooie weer is er een loopgroep gestart op de donderdag”, aldus Mia Bronder coördinator van het Odensehuis.

Patty Ehrbecker, sociaal beheerder van Huis van de Wijk Lage Land, vindt het heel fijn, dat het Odensehuis er op dinsdag en donderdag van 10.00 -14.30 uur is. Niet alleen voor deze doelgroep en hun mantelzorgers, maar het is ook een mooie aanvulling voor de activiteiten en het programma dat er al is voor de buurt.

Het bezoeken van het Odensehuis draagt eraan bij dat mensen met geheugenproblemen langer thuis kunnen blijven wonen. Hun mantelzorgers kunnen zo ontlast worden. Hierdoor hebben ze even wat tijd voor zichzelf. Meer informatie: www.odensehuizen.nlMeer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services