Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Nieuwe Waterweg drie Feyenoordstadions dieper

Nieuwe Waterweg drie Feyenoordstadions dieper

Gepubliceerd: Woensdag 05 december 2018 16:28

Al jaren worden schepen in Rotterdam zo licht mogelijk gemaakt, om aanraking met de bodem te voorkomen. Nu wordt er in Rotterdam een nieuwe manier gevonden om de haven toegankelijk te maken. In de Nieuwe Waterweg wordt het water in de Maas gegraven.

Door deze onderneming kan Rotterdamse Port nu grotere schepen ontvangen. De oorsprong komt bij het kanaal van Panama vandaan. Het Panamakanaal heeft afgelopen tijd veel gewerkt aan een modernere en grotere haven. Hierdoor hebben veel scheepvaartmaatschappijen grotere schepen geproduceerd en efficiëntere scheepvaart voor elkaar gekregen.

Rotterdam moest hier op inspelen. Grotere schepen moeten Rotterdam in kunnen komen. Tevens moet Rotterdam vaak te grote schepen al in een vroeg stadium in de Nieuwe Waterweg kwijt kunnen om te lossen, omdat de schepen niet verder kunnen.

Tussen maart en september 2018 is er ongeveer 1,5 meter uit de Maas gegraven. Er is hier tot nu toe 5 miljoen kuub bagger vrijgekomen. Dit is vergelijkbaar met drie keer de Kuip of 2000 olympische zwembaden.

De tentoonstelling over de Nieuwe Waterweg, die in ieder geval tot 1 maart in Futureland te zien is, wordt in deze video belicht.
 


Wat wordt er nog meer gedaan met zand in de Maas? Bekijk hieronder ook onze videoreportage van het Getijdenpark Maashaven.
 


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services