Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Girls 'N Cocktails

Girls 'N Cocktails

Gepubliceerd: Woensdag 06 juli 2016 17:52

Vanaf Donderdag 7 juli is het eerste Nederlandstalige seizoen van Girls ’N Cocktails te zien bij OPEN Rotterdam! In cocktail bar On the Rocks van het prachtige Mainport Hotel, bespreken presentatrices Nadia Jane, Mischulaikah en Tiffany de actualiteiten, maatschappelijke discussies en lifestyle gerelateerde topics, onder het genot van heerlijke cocktails.

Dit doen de dames niet alleen met elkaar maar elke week schuiven er weer interessante gasten aan met een eigen kijk op de onderwerpen die zij bespreken. 

Aflevering 4
Het streefcijfer van 30 procent  vrouwen in een topfunctie is vastgelegd in de Wet bestuur en toezicht. Maar slechts een klein percentage van de bedrijven haalt het, blijkt uit een evaluatie van de wet. Hoe kijken vrouwen in top posities hier zelf naar, en in hoeverre is de maatschappij gunstig ingericht voor ambitieuze moeders? Is dit überhaupt een taak die bij de maatschappij ligt? Onze gasten zijn Sonja Feenstra-Bruins, Sonya Dias, Mila Bahadoersing en Renate Tromp. Stuk voor stuk topvrouwen met een eigen kijk op dit onderwerp!

Aflevering 3
Op 30 juni herdenken wij de slachtoffers van het slavernijverleden en op 1 juli vieren wij  Keti Koti, de afschaffing van de slavernij. Wat betekent dit voor mensen, en schenken wij hier genoeg aandacht aan? Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn; De slavernij geschiedenis binnen het onderwijs, de Zwarte Pieten discussie en White Privilege. Onze gasten zijn Quinsy Gario, Anita Abaisa en Jeffrey Grune. Maatschappelijk betrokken ondernemers en particpanten met een eigen kijk op dit thema.
Aflevering 2
In deze aflevering kijken we naar het feminisme vanuit cultureel, etnisch en religieus aspect. Onze gasten zijn Anne Ardon, Christelle Muganyende en Hanife Bal. Stuk voor stuk topvrouwen met een eigen perspectief op feminisme!Aflevering 1
In aflevering 1 staat de Multiculturele samenleving ter discussie en geven gasten Shantie Singh, George Arakel en Darryl Danchelo hun mening over politieke partij DENK, etnisch profileren en het dekoloniseren van de Nederlandse taal.
Girls ’N Cocktails is ontwikkeld door programma maker en regisseur Rasheida Adrianus en word mogelijk gemaakt door Rotterdam Viert de Stad en het programma n’ Cor van stichting de Verre Bergen.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services