Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Nieuwe reeks zondagmiddagconcerten start met Gerard van der Zijden in de Paradijskerk in het centrum

Nieuwe reeks zondagmiddagconcerten start met Gerard van der Zijden in de Paradijskerk in het centrum

Gepubliceerd: Zondag 21 juli 2019 12:32

Elke derde zondag van de maand worden er concerten gegeven op het Witte-orgel in de Paradijskerk aan de Nieuwe Binnenweg. De eerste van deze nieuwe reeks start met de orgelbespeling van organist Gerard van der Zijden.

De Vrienden van de Paradijskerk willen het behoud van orgelconcerten op een monumentaal orgel als bekendheid voor het Witte-orgel behouden en vergroten. Daarom zijn er sinds januari 2019 een nieuwe reeks orgelconcerten.

Rotterdam was voor het bombardement een bekende orgelstad en had veel historische orgels. Sinds 2003 zijn veel orgels gerestaureerd en er zijn nieuwe bijgekomen. Stichting Rotterdam Orgelstad wil de Rotterdamse orgels en orgelcultuur als cultureel erfgoed onder de aandacht brengen. De stichting promoot deze orgelconcerten op zondagmiddagen en zet orgels in Rotterdam op de kaart.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services