Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Museum Rotterdam heeft weer vaste plek

Woensdag 03 februari 2016 17:52

Museum Rotterdam heeft weer vaste plek

Na drie jaar van omzwervingen langs tal van locaties heeft Museum Rotterdam weer een vaste plek gevonden in het onlangs geopende Timmerhuis. Aankomend weekend is de opening van het jongste museum van Rotterdam.

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is het gevoel van ruimte. Het museum is in feite een grote hal die door containers is opgesplitst in verschillende ruimtes. Daarnaast is de immense lichtval, die door de ramen die van plafond tot vloer rijken, ook debet aan het open gevoel. Helaas kleeft er ook een nadeel aan zonlicht: de uv-straling kan de werken beschadigen.

Het museum schetst een mooi beeld van het verleden en heden van de Rotterdammer. Maar het meest opvallende is wellicht wel de uitkijk vanaf het midden van het museum naar de ambtenaren die werkzaam zijn in de bovenliggende etages van het Timmerhuis. Terwijl ze tussen de relikwien uit de Rotterdamse oudheid struinen, kunnen bezoekers de Rotterdamse ambtenaren observeren in hun eigen habitat.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services