Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Museum Boijmans van Beuningen lanceert bijzondere rondleidingen

Museum Boijmans van Beuningen lanceert bijzondere rondleidingen

Gepubliceerd: Woensdag 16 mei 2018 14:40

Museum Boijmans van Beuningen lanceert twee bijzondere rondleidingen: ‘Ongehoord Boijmans’ en ‘Ongezien Boijmans’. Zodat het beleven van kunst voor doven en slechthorenden en blinden en slechtzienden mogelijk wordt.

Het museum is voor iedereen toegankelijk, maar voor doven en slechthorenden of blinden en slechtzienden kan het best lastig zijn. Het museum lanceerde twee bijzondere rondleidingen om het zo gemakkelijker te maken voor deze bezoekers.

Iedere eerste zondag van de maand om 15.00 uur krijgen doven en slechthorende door middel van Nederlandse Gebarentaal een rondleiding van een uur door het museum. Twee nieuwe museumdocenten zijn een hiervoor speciaal een intensief trainingstraject doorgegaan. Om zo de bezoekers de mooie verhalen achter de werken in het museum te laten ontdekken, zonder het behulp van een tolk.

Slechtziende en blinden worden op de derde zondag van de maand om 15:00 uur, anderhalf uur rondgeleid door het museum. Alle zintuigen worden tijdens deze rondleiding geprikkeld om ze zo goed mogelijk de kunst te laten beleven. Hier zijn bijvoorbeeld voelmaterialen, zoals tekeningen met een reliëf ontwikkeld. Tijdens de rondleiding komen de bezoekers langs een aantal hoogtepunten in de collectie van het museum.

Voorlopig zijn de rondleidingen nog tot en met eind van dit jaar.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services