Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Move Over I’m Next: Conny filmt de groene pareltjes in de stad

Move Over I’m Next: Conny filmt de groene pareltjes in de stad

Gepubliceerd: Maandag 30 december 2019 14:08

Laat jouw Rotterdam zien! Dat was de oproep van het Rotterdams Beeldfonds met de videocall Move Over I’m Next, een samenwerking met OPEN Rotterdam en Rotterdam.Make It Happen. In een video van één minuut brengen vijf beeldmakers Rotterdam op hun manier in beeld. In deze aflevering volgen wij Conny Beneden die op zoek gaat naar natuur, verborgen in de stad.

Conny haar atelier staat vol met opgezette vogels. Ze heeft onlangs een opleiding taxidermie afgerond en enkele van haar werkstukken staan her en der opgesteld. Het lijkt erop dat ze dus wat met dieren heeft. ,,Ik maak documentaires, doe werk in opdracht en vrij werk. In mijn werk komen bijna altijd wel dieren voor. Ik denk dat dat begonnen is omdat ik die verbinding zocht in het stadse leven met die natuurlijke wereld.’’, vertelt Conny. ‘’Maar in mijn documentaires komen wel meer mensen voor hoor.’’

In één minuut video gaat Conny voor Move Over I’m Next op zoek naar de natuur in het stadse; nijlgansen die poseren voor de camera, lieveheersbeestjes die paraderen over een takje. Maar alles met een link naar het Rotterdamse, door bijvoorbeeld de Erasmusbrug op de achtergrond te filmen, of een ander herkenbaar stads element in beeld te brengen.

Het valt nog niet mee volgens Conny om de ideale plaatjes te schieten. ,,Ik merk toch elke keer dat het een kwestie is van vertragen. De natuur laat zich niet afdwingen. Maar als je zelf vertraagt, dan dienen de situaties zich vanzelf aan.’’, aldus Conny. 

Move Over, I'm Next
Het Rotterdams Beeldfonds en OPEN Rotterdam, powered by Rotterdam Make it Happen zochten de afgelopen periode vijf professionele regisseurs, acteurs of filmmakers die de stad met ambitie en allure kunnen vastleggen. De vijf beeldmakers worden geselecteerd op basis van een gestructureerd projectvoorstel door een curatorenteam dat bestaat uit Hesdy Lonwijk (regisseur), Nasrdin Dchar (acteur, theatermaker), Elfie Tromp (columnist, schrijfster) en Astrid Jonker (Port of Rotterdam) onder leiding van Celeste Boddaert (hoofdredacteur OPEN Rotterdam).

Move Over, I'm Next is het thema van de vierde opdracht van het Rotterdams Beeldfonds waarbij nu de overstap naar bewegend beeld wordt gemaakt. De makers krijgen tot januari de tijd om hun 1-minutes te maken; dan gaan de films in premiere op de digitale schermen in de stad. Bovendien zien we de 1-minute terug op tv en in verschillende Rotterdamse bioscopen. Tot die tijd volgen we in per aflevering telkens een van de vijf beeldmakers bij hun opnames.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services