Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Monument spoorwegverleden Feyenoord onthuld

Zaterdag 21 november 2015 12:47

Monument spoorwegverleden Feyenoord onthuld

Op de kruising van de Brede Hilledijk en de Laan op Zuid is vrijdag een kunstwerk onthuld dat symbool staat voor het spoorwegverleden van Feyenoord. Het monument bestaat uit een speciale sokkel, waarop het laatste handwissel staat dat nog over is uit die tijd.

Tot ver in de 20e eeuw reed er nog dagelijks treinverkeer door de straten van Rotterdam-Zuid. De reden dat dit geleidelijk uit het straatbeeld verdween had mede te maken met de herstructurering van de wijk.

Als herinnering aan de spoorlijnen werd één handwissel aan de Brede Hilledijk gespaard door buurtbewoonster Marianne van den Heuvel. Haar inspanningen hebben ertoe geleid dat deze handwissel kon worden bewaard en nu een plek heeft gekregen in de wijk als herinnering aan dit stukje geschiedenis. Het wissel is geconserveerd en heeft een sokkel gekregen (in de vorm van een speelgoedwissel), deze is ontworpen door kunstenaar Nico Parlevliet.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services