Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Mondkapjes verplicht in drukke gebieden: wat vind jij ervan?

Mondkapjes verplicht in drukke gebieden: wat vind jij ervan?

Gepubliceerd: Woensdag 05 augustus 2020 16:43

In bijna heel Europa is het inmiddels verplicht om een mondkapje te dragen. Nu de besmettingen opnieuw stijgen in Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb besloten om vanaf vandaag een mondkapjesplicht in te voeren in drukke delen van de stad.

In de binnenstad, winkelcentra Zuidplein en Alexandrium en verschillende markten in de stad moeten mensen mondkapjes dragen. De mondkapjesplicht geldt elke dag van 6 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds. Wie het mondkapje niet bij zich heeft, krijgt er gratis een uitgedeeld.

De Rotterdammers reageren gemixt op de verplichting Sommigen zijn er blij mee, maar anderen twijfelen. “Ik weet niet of het werkt, bijna niemand doet hem goed op.” Toch zeggen veel mensen dat ze liever een mondkapje dragen dan een mogelijk gevaar vormen voor anderen. “Het went wel, het is ook weer niet zo erg.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services