Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Minder vlees eten ook in Rotterdam een trend

Minder vlees eten ook in Rotterdam een trend

Gepubliceerd: Vrijdag 18 januari 2019 13:29

Dé foodtrend van afgelopen jaar, minder vlees eten, lijkt ook in 2019 door te zetten. Volgens een onderzoek van Nu.nl is één op de drie Nederlanders minder vlees gaan eten in 2018. En ook in Rotterdam zijn we hier mee bezig. Het afgelopen jaar zijn steeds meer vegetarische en vegan restaurants geopend. Bovendien groeit het bewustzijn over de bio-industrie en voedselverspilling.

Food connector van Rotterdams Nieuwe, Pauline Schouwenburg testte voor ons de specialiteiten van Healthful, Backyard en Jack Bean en onderzoekt de vegan foodtrend, die misschien wel hét eten van de toekomst is.


Begin januari 2019 openden fervente crossfitters Cilla en Tom hun Plantastic Health Hub aan de Mariniersweg in het centrum. In de concept store staat gezondheid en duurzaamheid centraal.


Daarnaast vielen Rotterdammers in de prijzen tijdens de Vegan Awards. Flower Burger, dat vorig jaar de deuren opende, won in de categorie ‘Beste Vegan Nieuwkomer’ en ‘Wat eet je dan wel?’ is benoemd tot beste vegan blog.

De 12-jarige Mila groeide op in een vegetarisch gezin en besloot vorig jaar, uit protest tegen onder andere de bio-industrie, over te stappen op een veganistische levensstijl die ze uitdraagt via de online groep Veggie Squad.


En ook dit weekend wordt er in het centrum gedemonstreerd tegen de misstanden in de bio-industrie.


Om voedselverspilling tegen te gaan én buurtbewoners te trakteren op een gezonde gratis maaltijd, was er in Middelland het ‘Kerst is Gewaste’ feestje, waarbij gekookt werd met overgebleven ingrediënten van het kerstmaal.


Een groep vrijwilligers met de naam Groenten zonder Grenzen kookt elke week een gratis veganistische maaltijd in het Hoogkwartier. Dit doen ze met voedsel van de markt dat anders weggegooid zou worden. Ze proberen zo voedselverspilling tegen te gaan.


Eet jij ook minder vlees? Laat jouw mening horen op onze social media kanalen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services