Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Minder overlast van ganzen in Prinsenland

Minder overlast van ganzen in Prinsenland

Gepubliceerd: Maandag 28 mei 2018 07:43

Een nieuw hekwerk, andere beplanting en minder gazon moet ervoor zorgen dat er minder overlast is van ganzen bij de Ringvaartplas in Prinsenland (Rotterdam Alexander). De werkzaamheden zijn net afgerond en het lijkt al een succes te zijn.

Het gegak van de ganzen droeg tot ver over het water, de vogels zaten niet alleen in het water of op het gras vlakbij de flats, maar ook op de weg als het asfalt goed opgewarmd was door de zon. De dieren veroorzaakten daarmee behoorlijk wat overlast voor omwonenden en weggebruikers.

De gemeente Rotterdam is daarom de afgelopen weken aan het werk geweest dit te verhelpen. Rondom de Ringvaartplas aan de kant van de flats en de weg is nu een hekwerk geplaatst bij het water. Bovendien is het trottoir versmald, zodat er meer ruimte is voor groen, en is de beplanting rondom het water aangepast.

Henk van de Does van gemeente Rotterdam ziet nu al resultaat: “Voorheen waren er zo'n vijftig tot zestig ganzen, nu zijn het er ongeveer twintig nog. Het is nu afwachten hoe het zich de komende tijd zal gaan ontwikkelen.”Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services