Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Met Zuid start met Swingmarket

Zaterdag 10 januari 2015 13:17

Met Zuid start met Swingmarket

Mensen uit IJsselmonde die in armoede leven stellen vanaf deze week zelf hun voedselpakket samen. Op de Swinkmarket in Tuinhoven kunnen ze met een fictieve creditcard zelf groente, fruit en andere levensmiddelen kopen.

Marij de Ronde van Met Zuid legt uit waarom ze afgestapt zijn van kant-en-klare pakketten. ‘Ik vond het niks dat ik moest beslissen wat de mensen die week aten. Nu kunnen ze zelf uitkiezen waar ze hun geld aan besteden.’ Ook leren mensen zo beter met geld omgaan. Met de 50 a 75 euro, afhankelijk van de gezinssituatie, moeten ze de hele maand doen.

De kaart haalt ook het schaamtegevoel weg, zegt De Ronde. ‘Ik hou niet van dat stigma “die lui van de voedselbank”. Nu kunnen ze met een pasje betalen en valt het niet op dat ze minder te besteden hebben dan ‘gewone Rotterdammers’.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services