Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Meneer Krent schaft kerst af in Overschie

Meneer Krent schaft kerst af in Overschie

Gepubliceerd: Maandag 24 december 2018 16:26

In het toneelstuk ‘Krent, de vrolijke kerstshow’, schaft directeur Krent de kerstviering en kerstvakantie af op school. De docenten en leerlingen zijn boos, maar uiteindelijk doet de liefde zijn hart smelten.


Het verhaal is gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens. Regisseur Bob van der Lugt vindt het verhaal nog steeds actueel: “Meester Krent is een beetje gebaseerd op Scrooge. Ik vind het een mooi verhaal. Het zegt ook iets over deze tijd. Deze tijd gaat het alleen maar over targets halen. Alles registreren.” Meester Krent is verdrietig dat zijn dochter in het buitenland woont en dat hij geen vrouw heeft. Uiteindelijk vindt hij de liefde in juf Anouk en komt zijn dochter terug uit Parijs. Eind goed al goed dus.

Niet alle spelers hebben evenveel met kerst. Jannie van Engeldorp Gastelaars speelt één van de docenten, maar houdt niet van de feestdagen: “Nee, Ik ben niet gek op kerst. Er wordt zoveel geld over de balk gesmeten. Dat is niet meer het kerst idee. Daarom vier ik geen kerst. Als ik kerst vier eet ik stamppot.” Desondanks vindt ze het geweldig om mee te doen aan het toneelstuk: “Dit is een verbroedering van kinderen en ouderen.”
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services