Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Mars voor hoger minimumloon op Zuid: ‘Dit is nog maar het begin’

Mars voor hoger minimumloon op Zuid: ‘Dit is nog maar het begin’

Gepubliceerd: Maandag 15 april 2019 13:58

FNV organiseert samen met bewoners uit Rotterdam-Zuid een mars vanaf het Afrikaanderplein voor het verhogen van het minimumloon. Oud-vrachtwagenchauffeur Jo den Haan junior loopt mee en strijdt voor een hoger minimumloon.

“Deze mars is om de regering wakker te krijgen en de burgers centraal te krijgen. Nu wordt er teveel geluisterd naar meneertje Shell. Als we daar doorheen kunnen komen dan krijgen we het ook echt voor elkaar”, stelt Jo. Hij wil net als de tientallen andere aanwezigen bij de mars een hoger minimumloon.

De mensen strijden voor een verhoging van 9,33 euro naar zo’n 14 euro per uur. “Het is een forse verhoging, maar dat komt ook omdat het al heel erg lang niet is gebeurd. Al veertig jaar gaan mensen met een minimum inkomen er alleen maar op achteruit”, stelt Luisa Moreno Ruiz van FNV.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services