Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Luchtkwaliteit van Rotterdam erg slecht

Luchtkwaliteit van Rotterdam erg slecht

Gepubliceerd: Woensdag 11 september 2019 18:03

Het is slecht gesteld met de luchtkwaliteit in Rotterdam. Uit een rapport van 10 september blijkt dat Nederland de meest vervuilde lucht van Europa heeft. DCMR Milieudienst Rijnmond test de luchtkwaliteit in de stad en schrijft hier rapporten over. We lopen mee met senior vakspecialist Lucht Peter van Breugel tijdens een meting.

Peter van Breugel is vakspecialist luchtkwaliteit bij de milieudienst Rijnmond en stelt de rapporten op waar de gegevens van de metingen in worden verwerkt. Hij vertelt over het proces en wat de milieudienst precies doet.

Een opvallende conclusie is dat groen in de stad niet zorgt voor een hogere luchtkwaliteit: “Wanneer er heel veel bomen staan blijft de vuile lucht een beetje hangen. Dat is voor mensen soms onverwachts, maar het is wel zo”, aldus Van Breugel.

De luchtkwaliteit is een stuk beter dan dertig jaar geleden. Wij vroegen Rotterdammers bij Zuidplein wat we kunnen doen tegen de luchtvervuiling kunnen doen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services