Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Lokale Rotterdammers blijven eten bezorgen in coronatijd

Lokale Rotterdammers blijven eten bezorgen in coronatijd

Gepubliceerd: Zaterdag 04 april 2020 17:40

Sinds het besluit van het kabinet hebben alle horecazaken hun deuren moeten sluiten voor gasten. Lokale Rotterdamse restaurants hebben hier een oplossing op bedacht, zij gaan bezorgen. Wij hebben een lijstje gemaakt van echt Rotterdamse restaurants die nog steeds eten bezorgen aan huis.

Tante Nel op de Pannekoekstraat staat bekend om haar Rotterdamse snacks en milkshakes. Sinds de uitbraak van de coronacrisis kun je hier je eten afhalen en bestellen.

Alexander Schardijn van Foodcountershop liep met zijn cateringbedrijf in Hoogvliet door de coronacrisis een flinke klap op. 'Gewoon blijven knokken en het hoofd koel houden' zegt Alexander. Het bedrijf bezorgt nu eenvoudige Indonesische gerechten zoals Gado Gado en Nasi Rames in Hoogvliet en omstreken en tot Rotterdam-Zuid.



Bij Het Ambachtshuis in Hillegersberg bezorgen ze meerdere gangen menu’s met een uitleg per per gerecht. Zo genoot Femke van haar verjaardag tijdens een culinair etentje met haar gezin.



Midden in het centrum om de hoek van onze redactie vind je restaurant Old Dutch. De historie van het restaurant gaat terug tot 1932. Nu bezorgen ook zij hun culinaire gerechten bij jou thuis.

Italiaans restaurant Mangiare heeft drie vestigingen in Rotterdam en heeft sinds het sluiten van de deuren geen fysieke gasten meer. “Mocht de gast niet naar ons toe kunnen komen, brengen wij het met alle plezier naar de gast toe. Op deze manier zetten we een probleem in de wereld om naar een kans”, Annelotte de Kort manager.



Bij Restaurant Zotte gaat het volgens Chefkok Ronald heel erg goed. “Wij hebben het heel erg druk sinds we zijn begonnen met bezorgen. Onze vaste gasten blijven bestellen.” Het restaurant heef besloten om de website aan te passen zodat het bestellen makkelijker wordt. “Wij maken een nieuwe menu speciaal gericht op online bestellingen.”


Ook Bistro Belén op de Midellandstraat liet eerder in een bericht op Instagram weten dat zij de deuren moesten sluiten. Eigenaresse Merel Beelenkamp gaf hierna op de website aan dat gasten alsnog eten kunnen bestellen via Whatsapp.

Trek in Italiaans? Bij restaurant Fratelli in Kralingen kun je nu ook eten afhalen of bestellen via thuisbezorgd.



Vietnamees restaurant MeMe bezorgd eten in Rotterdam Zuid. “Het nieuws viel al donderslag uit de heldere hemel” zegt eigenaar Tuan. Sindsdien bezorgen zij hun eten en gaat het volgens de eigenaar elke week iets beter met het restaurant.



Bij restaurants Mr NonNo op de West-Kruiskade en Jordy’s Bakery in Kralingen kun je nu ontbijtjes en lunch afhalen om naar huis mee te nemen.



Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services