Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Liefhebbers van oldtimers vrezen milieuzone

Vrijdag 27 november 2015 17:15

Liefhebbers van oldtimers vrezen milieuzone

Vanaf januari 2016 krijgt Rotterdam een milieuzone. Dit houdt in dat auto’s vanaf dat moment aan bepaalde uitstooteisen moeten voldoen, voordat zij de stad in mogen. Voor garagehouders als Herman Hamer is het besluit een flinke doorn in het oog.

Al van kleins af aan is Herman, gespecialiseerd in het reparatie en restauratie,  bezeten van Britse oldtimers: “Het is als het eerste meisje waar je verliefd op wordt, dat gevoel gaat niet meer weg.” En samen met Herman zijn er veel andere liefhebbers die angstig de nieuwe milieuzone tegemoet zien, waaronder een groot deel van Herman’s klantenbestand.

“Mijn garage staat precies in de milieuzone, en ik vrees dat deze daarmee ten dode is opgeschreven. Mensen kunnen wel ontheffingen aanvragen om hierheen te rijden, maar hoe kan ik onderdelen uittesten en proefritten maken als ik bekeurd kan worden?”

Voorlopig beraadt Herman zich nog op zijn mogelijkheden, maar hij vreest het ergste: “Ik hou van Rotterdam, ik hou van mijn auto’s en van mijn garage, maar als deze wetgeving wordt doorgezet dan ben ik bang dat ik iets anders moet gaan verzinnen.”

De nieuwe milieuzone gaat vanaf januari 2016 in, en vanaf mei 2016 worden er officieel boetes uitgedeeld aan auto’s die niet aan de uitstooteisen voldoen om ze de luchtkwaliteit in de stad te doen verbeteren..

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services