Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Lezing over geallieerde bommen op Rotterdam

Lezing over geallieerde bommen op Rotterdam

Gepubliceerd: Zaterdag 11 mei 2019 11:11

Museum Rotterdam en Strijd om de Maasbruggen nemen je op zondag 12 mei 2019 mee terug naar de oorlogsjaren in Rotterdam. 

Tijdens deze lezing wordt ingezoomd op de gevolgen van geallieerde bombardementen op Rotterdam.
Het Duitse bombardement van 14 mei 1940 legde de binnenstad van Rotterdam in as. Maar de stad was in de oorlogsjaren ook een aantal malen doelwit voor geallieerde luchtaanvallen. Haveninstallaties en scheepswerven werden toen met grote regelmaat gebombardeerd.

De Britse en Amerikaanse bommen troffen lang niet altijd hun doel, met verwoesting en burgerslachtoffers als gevolg. Het meest bekende voorbeeld is het Amerikaanse bombardement van 31 maart 1943 dat de woonwijk Bospolder-Tussendijken trof. Tijdens de lezing wordt uitgebreid ingegaan op deze tragische aanval.

Strijd om de Maasbruggen organiseert regelmatig oorlogswandelingen, fietstours of rondleidingen in de stad langs historische plekken en wil de kennis en historisch besef bij nieuwe generaties vergroten.

De middag start om 13.30 uur in museum Rotterdam '40-'45 NU en wordt verzorgd door oud-militair, militair historicus Wouter Hagemeijer.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services