Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Leefbaar niet in het college, what happened?

Leefbaar niet in het college, what happened?

Gepubliceerd: Maandag 04 juni 2018 17:42

Zondagavond werd bekend dat onze stad een college krijgt zonder Leefbaar Rotterdam. Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 mag de grootste Rotterdamse partij niet meeregeren.

Vorige week zag het er nog naar uit dat er geen middencoalitie gevormd zou kunnen worden omdat de VVD hier op tegen was. Door de krappe meerderheid zou die samenwerking niet stabiel genoeg zijn. Vijf dagen later is de VVD toch overstag gegaan en wordt er gewerkt aan een akkoord met zes partijen. Ondanks dat Leefbaar Rotterdam de meeste zetels heeft, zit de partij hier niet bij.

Om een goed beeld te krijgen van hoe dit stand is gekomen maakten wij begrijpelijke uitleg van de onderhandelingen. En daarna: wat vindt Rotterdam van een coalitie zonder Leefbaar? Onze verslaggever Beerend ging de straat op en peilde de mening van onze stadsgenoten.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services