Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Kunstwerken Henk Chabot te zien door heel Rotterdam

Kunstwerken Henk Chabot te zien door heel Rotterdam

Gepubliceerd: Zaterdag 22 december 2018 12:21

Het Chabot Museum in Rotterdam bestaat alweer 25 jaar. Om dit te vieren, heeft het museum een grote expositie neergezet en een Chabotmagazine uitgebracht.

Henk Chabot was een kunstenaar in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. In deze tijd maakte hij veel schilderijen die te maken hadden met Rotterdam. Hoewel hij niet in Rotterdam is geboren, heeft hij er uiteindelijk wel een groot deel van zijn leven gewoond.

Op het moment dat hij in Rotterdam zat, deed hij ook veel aan beeldhouwen en werken met sculpturen. De route brengt het werk van de ingetogen kunstenaar tot leven. Chabot was namelijk een van de weinigen waar kunstwerken van voor de oorlog zijn overgebleven.

In deze derde aflevering van OPEN & UIT gaan we een Chabot tour door de stad beleven. Dit doen we samen met deelnemers Roos en Rosa.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services