Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Kieswijzer Vers Beton helpt Rotterdammers bij keuze woonreferendum

Vrijdag 18 november 2016 16:32

Kieswijzer Vers Beton helpt Rotterdammers bij keuze woonreferendum

Rotterdammers beslissen 30 november tijdens het Woonreferendum of zij voor of tegen de Woonvisie stemmen. Niet voor iedereen is duidelijk wat deze Woonvisie precies inhoudt. Vers Beton biedt daarom vanaf vandaag de Kieswijzer Woonreferendum aan als hulpmiddel.

Aan de hand van negen stellingen informeert deze kieswijzer Rotterdammers over wat de Woonvisie is en wat een stem voor of tegen bij het referendum op 30 november betekent. Ook geeft de Kieswijzer Woonreferendum een stemadvies, inclusief de belangrijkste argumenten voor en tegen.

Om de belangrijkste stellingen te bepalen, sprak Vers Beton met alle betrokkenen bij de Woonvisie, waaronder raadsleden, belangenorganisaties en onderzoekers. Op basis hiervan ontwikkelde Vers Beton negen stellingen die tezamen de belangrijkste consequenties van de Woonvisie duidelijk maken, inclusief het bijbehorende standpunt van voor- en tegenstanders.

Vers Beton vindt het belangrijk om Rotterdammers goed te informeren over het Woonreferendum en het politieke debat over de Woonvisie inzichtelijk te maken, vertelt hoofdredacteur Eeva Liukku: “De Woonvisie is een complex onderwerp en niet voor iedereen even makkelijk te begrijpen. In de online Kieswijzer Woonreferendum focussen we op de onderdelen die politiek de meeste discussie en controverse oproepen. Deze zijn uiteindelijk bepalend voor een voor- of tegenstem op 30 november. Op deze manier willen we Rotterdammers helpen goed geïnformeerd hun keuze te bepalen.” De Kieswijzer Woonreferendum is te vinden op www.kieswijzerwoonreferendum.nl.

Vers Beton is een Rotterdams online tijdschrift en richt zich op politiek, kunst en cultuur, stedelijke ontwikkeling, wetenschap, economie en human interest.

Ook via OPEN Roterdam kan je alles over het Woonreferendum volgen via ons liveblog op openrotterdam.nl/woonreferendum.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services