Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Jongleren, quizzen en op zoek naar een huisarts tijdens Science Hotel

Jongleren, quizzen en op zoek naar een huisarts tijdens Science Hotel

Gepubliceerd: Zaterdag 29 september 2018 20:17

Koorddansen, jongleren, testje doen, een rollenspel en nog veel meer. Tijdens dit festival was er veel te doen voor bezoekers om te laten zien dat wetenschap niet alleen op de universiteit te vinden is. Onze reporter Farzana deed mee aan de workshops en quiz.

Tijdens de presentatie 'Hersenen in balans' laten onderzoeker en circusartiesten door middel van koorddansen en jongleren zien hoe mensen leren, instructies volgen en zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Het onderzoek is bedoeld om betere manieren te vinden om te revalideren als je opnieuw moet leren bewegen, maar eigenlijk doet iedereen dit elke dag. De jongleur kon ons vertellen dat als volwassenen leren jongleren zelfs grotere hersenen krijgen.

Daarna ging onze reporter Farzana tijdens een workshop op zoek naar een huisarts in IJsland. Dit is een interactieve workshop waarbij ze via een tolk aan de dokter uitlegt wat haar klachten zijn. Ze kwam erachter dat het nog best lastig is. De tolk werkt namelijk niet helemaal zo goed als men denkt.

Verder konden bezoekers de duurzame quiz doen. Deelnemers werden bijvoorbeeld gevraagd of ze recyclen en of ze een eigen waterflesje meenemen. Het gaat niet om aantal punten, maar is bedoeld om mensen aan het denken te zetten. Desalniettemin 'scoren' veel mensen 6 uit 12 punten dus er valt nog veel te verbeteren.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services