Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Jongeren trappen de Wereldhavendagen af

Jongeren trappen de Wereldhavendagen af

Gepubliceerd: Dinsdag 31 juli 2018 14:58

De Wereldhavendagen wordt dit jaar op een bijzondere manier geopend. Soufiane Touzani, wereldberoemd freestyle voetballer en rasechte Rotterdammer, verzorgt de aftrap van dit driedaagse evenement. Hij doet dit in bijzijn van een flink aantal jongeren, die op de openingsdag van de Wereldhavendagen een speciaal programma doorlopen.

Soufiane Touzani is een rolmodel en voorbeeld voor vele jongeren. Heeft een enorm bereik op sociale media en weet met zijn YouTube-video’s en tv-programma’s miljoenen jongeren en voetballiefhebbers te boeien. Hij laat met zijn video’s zien wat je met passie en ambitie kunt bereiken.

Die passie en ambitie hebben de 180.000 werknemers in de Rotterdamse haven ook. Leerlingen en studenten komen traditioneel op de vrijdag van de Wereldhavendagen op bezoek, om die sfeer te proeven. Het speciaal op hen afgestemde programma geeft inzicht in de kansen en carrièremogelijkheden die de haven biedt. De programma´s zijn toegespitst op alle onderwijsniveaus, van primair tot wetenschappelijk onderwijs. Rondom de Wereldhavendagen brengt Touzani met zijn team Los Barrenderos de haven en een drietal échte havenberoepen in beeld via zijn YouTube-kanaal Touzani TV en het Youtube-kanaal van zijn teamgenoot Rarko.

De aftrap van het evenement vindt plaats op vrijdag 7 september om 10.00 uur in bijzijn van de burgemeester Ahmed Aboutaleb, Commandant Zeestrijdkrachten Rob Kramer en CEO van de Port of Rotterdam Allard Castelein. De handeling wordt verricht voor de hoofdtribune aan de Wilhelminakade, waar een deel van de jongeren zich verzamelt. Gelijk na de aftrap verzorgt een palet aan sleepboten en andere werkvaartuigen actief in de Rotterdamse haven een demonstratie op het water.

Het thema van deze editie van het evenement is ‘Energize’, waarmee de haven de aandacht vestigt op alle duurzame ontwikkelingen en de transitie naar nieuwe vormen van energie in de haven. Alle informatie over het programma en de deelnemende havenbedrijven is te vinden op www.wereldhavendagen.nl.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services